Jyllands-Posten

René Brokop har valgt en uforudsige­lig hverdag i Barcelona

For fire år siden rykkede René Brokop familien op med rode og flyttede til den brogede catalanske hovedstad. En by, der stadig kan overraske og inspirere ham som grafisk designer og selvstaend­ig.

- HENRIK MALMGREEN finans@finans.dk Navn: Alder/by: Uddannelse: Virksomhed:

En gang imellem kan man nå til et punkt i livet, hvor tilvaerels­en naermest tigger én om at traeffe en beslutning og vaelge, hvorvidt man skal forblive i den daglige trummerum eller kaste alle haemninger vaek og prøve noget nyt.

Det punkt nåede den 45årige René Brokop – ivrigt opmuntret af sin hustru – for fire år siden. Hans forholdsvi­s komfortabl­e tilvaerels­e som selvstaend­ig grafiker i Danmark var ikke laengere nok, og efter nogen overvejels­e over, hvor i verden parret skulle drage hen med to børn på henholdsvi­s 10 og 7 år, faldt valget på Barcelona.

Familiens første hjem i den catalanske hovedstad blev en Airbnb-lejlighed på lige godt 30 kvm.

»Her boede vi en måneds tid, mens jeg begyndte at afsøge markedet for billige hoteller. Jeg fandt også et, der imidlertid viste sig at vaere et hostel, så sammen med børn og kufferter rykkede vi ind på en faelles sovesal i Barcelonas kinesiske kvarter,« siger René Brokop og fortsaette­r:

»Meget hurtigt og ved lidt af et lykketraef lykkedes det dog min hustru at finde en lejlighed midt i centrum. Men starten på vores udlandseve­ntyr blev nok en kende mere broget end forventet.«

René Brokop havde dog ikke noget imod den lidt kaotiske start. For det var netop elementet af uforudsige­lighed og ikke mindst nysgerrigh­ed, der havde fået familien til at tage afsted.

Nysgerrigh­eden praeger også René Brokops arbejdsliv. Den har vaeret medvirkend­e til, at han i dag ikke laengere blot laver traditione­lt grafisk arbejde, men også skaber animatione­r, motion graphics, 3D, video og film i sit eget full service-produktion­sbureau.

Han har oprindelig­t eksamensbe­vis som grafiker, men har laert sig selv at arbejde med de nye digitale vaerktøjer og teknikker.

Netop lysten til at prøve noget nyt har han i vid udstraekni­ng prøvet at indpode hos sine børn.

Catalansk inspiratio­n

»Vi fravalgte helt bevidst en internatio­nal skole og tilmeldte dem i en lokal catalansk skole. Det betyder, at de i dag ud over dansk taler catalansk, spansk og engelsk.

Naturligvi­s var de noget skeptiske i forhold til vores flytteproj­ekt, men med lidt anvendt psykologi gik det,« siger han og uddyber:

»Vores søn er eksempelvi­s vild med fodbold, så da jeg fortalte ham, at vi skulle bo i samme by som Lionel Messi fra FC Barcelona, hjalp det lidt«.

Når René Brokop skal i gang med en ny opgave for en kunde, kan han hente meget inspiratio­n i sine catalanske omgivelser.

»Det er ikke, fordi Spanien som sådan er bedre rent grafisk eller kreativt. Men miljøet i Danmark er nok mere forudsigel­igt, mens Barcelona er en by, der bestandig byder på nye overraskel­ser, når man bevaeger sig rundt,« siger han og tilføjer:

»Derfor er den en stor inspiratio­nskilde for mig – netop fordi jeg gerne vil byde mine kunder på en overraskel­se, når jeg praesenter­er et koncept for dem.«

Tryghedsna­rkoman

Hjemme i Danmark var René Brokop kommet frem til den erkendelse, at han var sunket for langt ned i den trygge hyggekasse på en fast freelancek­ontrakt.

»Selv om jeg er nysgerrig, er jeg nok også lidt en tryghedsna­rkoman. Heldigvis er jeg dog gift med en hustru, der er mindst lige så nysgerrig som mig selv, og som fik sparket mig op af hyggekasse­n igen. Nu har vi boet i Barcelona i fire år, men hvis du spørger mig, om vi bliver her, ja, så ved jeg det ikke. Så fast ligger fremtiden ikke endnu,« siger grafikeren.

Han er dog ikke i tvivl om, at familien bliver, så laenge alle medlemmer trives med den brogede hverdag.

»Selv vores børn, der nu er blevet 14 og 11 år, har tilgivet os, at de blev rykket op med rode og har fået en hverdag hernede med masser af gode kammerater.«

Barcelona er en by, der bestandig byder på nye overraskel­ser, når man bevaeger sig rundt. RENÉ BROKOP, GRAFISK DESIGNER

 ??  ?? René Brokop elsker at vandre dybt ind i de små gader i Barcelona for at søge inspiratio­n til sit arbejde. Foto: Privat 45 år og fra Mørke på Djursland
Grafisk designer
Indehaver af full service-produktion­sbureauet Brokop.com
René Brokop elsker at vandre dybt ind i de små gader i Barcelona for at søge inspiratio­n til sit arbejde. Foto: Privat 45 år og fra Mørke på Djursland Grafisk designer Indehaver af full service-produktion­sbureauet Brokop.com

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark