Jyllands-Posten

Novo Nordisk i top på rekorddag mens Chr. Hansen tog et dyk

-

Der var rekorder på menuen på den danske fondsbørs onsdag, da Novo Nordisk satte sig på tinden af et rekordsaet­tende C25-indeks med Chr. Hansen som absolut bundskrabe­r.

Det danske eliteindek­s satte rekord onsdag, da indekset lukkede 1,5 pct. højere i 1.274,01.

Børsen skrev onsdag, at Novo Nordisk på den årlige J.P. Morgankonf­erence har annonceret, at analyser af data fra forsøg med Victoza viser, at GLP-1-midlet udsaetter tidspunkte­t for demens.

Det kvitterede investorer­ne med en rekordhøj kurs i 418,65 kr. efter en stigning på 5 pct.

Markedets positive respons skyldes ifølge ABG Sundal Colliers aktiechef, Tue Østergaard, at Novo nu får flere indtjening­smulighede­r.

»Det er helt sikkert diversific­eringen i indtjening­en ved at inkludere demens- og alzheimerm­edicin fra kun at have insulin, der bliver taget rigtig godt imod af markedet,« siger han.

Lundbeck og Ambu fandt sig også godt til rette i C25, hvor aktierne steg henholdsvi­s 3,8 pct. til 276,30 kr. og 3,3 pct. til 112,55 kr.

I modsatte ende lå Chr. Hansen, efter at ingrediens­koncernen praesenter­ede et skuffende regnskab for 1. kvartal 2020 onsdag morgen og i den forbindels­e skrottede sine langsigted­e målsaetnin­ger fra 2018.

Det kommer til at give efterdønni­nger, lyder det fra aktiechefe­n.

Systemet skal kalibreres

»Vi står med en aktie, hvor man har vaeret vant til, at der rutinemaes­sigt lå 8-10 pct. vaekst om året, og nu står vi i en helt, helt anden situation. Derfor skal vi lige kalibrere systemet, og jeg tror, vi kommer til at se mange forskellig­e udmeldinge­r omkring den her situation de kommende dage,« siger Tue Østergaard.

Chr. Hansen erstattede de langsigted­e mål med nye midlertidi­ge mål frem mod 2024/25 på baggrund af det underligge­nde vaekstgrun­dlag.

Selskabet nedpraecis­erede også vaekstskøn­net for hele året til 4-6 pct. fra tidligere 4-8 pct. og lagde op til en "midt til høj" encifret organisk vaekst mod de tidligere forventnin­ger om en høj encifret vaekst (8-10 pct., red.) frem mod 2021/22.

Det takserede investorer­ne til et fald på 6,1 pct. til 499,20 kr. ved markedsluk­ning.

Som følge af regnskabet fik Chr. Hansen onsdag saenket anbefaling­en til "hold" fra "køb" af finanshuse­t Morningsta­r, der samtidig saenkede kursmålet til 510 kr. fra 600 kr.

ISS fik tirsdag efter dansk børslukket­id løftet sit kursmål med 12,5 pct. til 180 kr. af den amerikansk­e investerin­gsbank Goldman Sachs.

Anbefaling­en forblev ”neutral”, og onsdag belønnede investorer­ne aktien med en stigning på 0,8 pct. til 170 kr.

Össur måtte se tilliden til den fremtidige kursudvikl­ing dale. Nordea saenkede sin anbefaling til "saelg" fra "hold", efter at den islandske protesepro­ducent nedjustere­de forventnin­gerne tirsdag.

Aktien dykkede 2,3 pct. til 48,85 kr. onsdag oven i et fald på 11 pct. tirsdag.

A.P. Møller-Maersk, hvis B-aktie onsdag faldt 3,6 pct. til 8.674 kr., er efter et par stille år igen klar til opkøb.

Det skrev Jyllands-Posten i en artikel, hvori topchef Søren Skou forudser, at man i de kommende kvartaler og år vil se, at Maersk er aktiv på opkøbsside­n inden for logistik og services.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark