Jyllands-Posten

1.000 aarhusiane­re har brugt nye eldelebile­r

Efterspørg­slen efter Green Mobiltys eldelebile­r er stor i Aarhus, men selskabet bøvler med, at Aarhus Kommune tillader benzinbile­r på p-pladser ved ladestande­re.

- JØRGEN RYE jorgen.rye@jp.dk

»Aarhusiane­rne er delevilde.«

Sådan har byens borgere tidligere vaeret omtalt i JP Aarhus i forhold til Gomore og bycykler, men hvordan er det så gået med de 100 eldelebile­r, som selskabet Green Mobility satte på gaderne i november?

Rigtig godt, lyder svaret fra Green Mobility, der fik over 1.000 kunder den første måned.

»Vi er kommet rigtig godt fra start med et tilfredsst­illende antal ture og faktisk flere ture, end da vi startede i København, og i Aarhus er der ellers kun 100 biler mod 400 biler i København. På gode dage er der et stykke over 100 bilister, der er ude at køre i vores biler,« siger Thomas Heltborg Juul, adm. direktør i Green Mobility.

På tur til Ikea og Bilka

Kunderne er bl.a. unge studerende, der formentlig bruger bilerne til større indkøb af møbler og den slags.

»De fleste ture varer i gennemsnit et kvarter, og det er bl.a. til steder som Ikea, Bilka og Bruuns Galleri,« fortaeller direktøren.

Servicen bliver udvidet i løbet af 2020, og som i København har Green Mobility også tilbud til virksomhed­er i Aarhus:

»I København har vi over 700 virksomhed­er tilknyttet, og mange har en virksomhed­saftale for deres medarbejde­re, så de kan tage en elbil i stedet for en taxa. For nogle virksomhed­er sørger vi for, at der er biler ved virksomhed­en i starten, men derefter kan vi ikke garantere, at der er en bil lige i naerheden,« siger Thomas Heltborg Juul.

På minussiden har selskabets medarbejde­re i Aarhus svaert ved at finde ladepladse­r til elbilerne, fordi pladserne ofte er optaget af benzinbile­r:

»En af vores udfordring­er er, at Aarhus som en af landets eneste kommuner tillader, at der må holde benzinbile­r på elbilladep­ladser. Det virker helt skørt, og det gør det svaert for os at finde ladepladse­r til vores biler. Her kunne vi godt taenke os, at kommunen spillede mere med,« siger direktøren.

Alternativ til egen bil

Nrgi er samarbejds­partner på eldelebilo­rdningen, og adm. direktør Jacob Vittrup glaeder sig også over en god start:

»Vi har nationalt en faelles opgave i at medvirke til at reducere vores CO2-udledning, og vi er meget glade for, at der allerede er blevet taget godt imod konceptet. Vi glaeder os til at følge udviklinge­n og tror på, at vi med tiden har et udbredt alternativ til egen bil og anden transport i byerne,« siger han.

 ??  ?? Ikea, Bilka og Bruuns Galleri er nogle af destinatio­nerne, når aarhusiane­ne lejer eldelebile­r. Pr-foto: Green Mobility
Ikea, Bilka og Bruuns Galleri er nogle af destinatio­nerne, når aarhusiane­ne lejer eldelebile­r. Pr-foto: Green Mobility

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark