Jyllands-Posten

Stark bliver på Traelasten til 2027

Byggemarke­det Stark har fået en lejeaftale frem til 2027 i de lokaler, som Silvan fraflytter på Traelasten-området ved Daugbjergv­ej, som skal omdannes til boliger og erhverv.

- JØRGEN RYE jorgen.rye@jp.dk

Byggeri af 500 boliger og erhverv på området Traelasten ved Daugbjergv­ej i Aarhus C bliver en langstrakt affaere.

Som omtalt i JP Aarhus onsdag skal byggemarke­derne Silvan og Stark flytte vaek fra området, som skal byudvikles med boliger og erhverv. Til april flytter Silvan til andre lokaler i Aarhus, og så rykker Stark ind i Silvans lokaler, og Stark oplyser i den forbindels­e, at selskabet har fået en lejeaftale på lokalerne, der gaelder frem til august 2027. Bygherren, Pensiondan­mark, forventer at gå i gang med byggeriet til efteråret, hvis en lokalplan for området er godkendt, og byggeriet vil starte i den sydlige del af området ned mod åen, som bliver ryddet, når Stark fraflytter sine nuvaerende bygninger.

»Byggeriet vil straekke sig over en måske 10-årig periode. Det er et stort byggeri, og vi gør det i et fornuftigt tempo og i flere faser. Vi starter i den sydlige del og kan ikke komme i gang med den nordlige del, før Stark er ude i 2027, men det er fint nok, så vi får en stille og rolig udvikling af området,« siger Mikkel Melamies, der er projektudv­iklingsche­f ved Pensiondan­mark.

Aarhus Kommune arbejder i øjeblikket på et lokalplanf­orslag for området, som ventes at vaere klar til byrådet i slutningen af april. Planen er, at der skal bygges 500-550 boliger i området som klassisk karrébebyg­gelse med en maksimal højde på seks etager, og derudover skal der bygges ca. 10.000 kvm til kontorer og butikker.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark