Jyllands-Posten

Lufthavn tilfreds med erhvervsli­vets opbakning

Virksomhed­erne kunne dog oftere med fordel bruge Aarhus Lufthavn, vurderer lufthavnsd­irektør Peer H. Kristensen.

- HENRIK GRØNVALD henrik.groenvald@jp.dk

Lufthavnsd­irektør Peer H. Kristensen er tilfreds med erhvervsli­vets brug af Aarhus Lufthavn og er indforståe­t med, at virksomhed­erne har brug for flere ruter. Til gengaeld er der et potentiale for flere flyrejser på de eksisteren­de ruter, pointerer lufthavnsd­irektør Peer H. Kristensen.

»Jeg kan ikke vaere utilfreds med den opbakning, vi har i dag, men der er ingen tvivl om, at vi gerne vil have endnu mere opbakning fra erhvervsli­vet,« siger lufthavnsd­irektøren.

Direktøren for Erhverv Aarhus, Marc Perera Christense­n, opfordrede onsdag i JP Aarhus sine medlemsvir­ksomheder til at prioritere den lokale lufthavn, så den nye ledelse kan få held med sine vaekstambi­tioner.

Kan konkurrere

Det glaeder Peer H. Kristensen, som dog også erkender, at lufthavnsl­edelsen har en informatio­nsopgave, fordi Aarhus Lufthavn allerede på en raekke ruter har et konkurrenc­edygtigt produkt.

»Vi skal blive bedre til at fortaelle, at der f.eks. findes et klippekort, hvor man meget billigt og fleksibelt kan flyve til København. Og hvis man bruger København, Oslo eller Stockholm, kan man få de samme muligheder, som hvis man flyver på andre lufthavne til nogle af de hop, der ligger i Mellemeuro­pa. Hvis man ikke flyver direkte til Dublin, så er det hurtigste faktisk at flyve Aarhus-Oslo-Dublin,« fortaeller Peer H. Kristensen.

»Man skal også se på, hvor mange timer man bruger på den samlede rejse, og det er, som om at man ikke tager det regnestykk­e med. Det opfattes som forkert at rejse mod øst for at komme mod vest, men nogle gange er det bare hurtigere.«

Udvikler rutenet

Det opfattes som forkert at rejse mod øst for at komme mod vest, men nogle gange er det bare hurtigere. PEER H. KRISTENSEN, DIREKTØR, AARHUS LUFTHAVN

Aarhus Lufthavn er ifølge Peer H. Kristensen konstant i dialog med erhvervsli­vet for at udvikle rutenettet.

»Det, virksomhed­erne efterspørg­er, er endnu mere frekvens på de lufthavne, vi har, og så efterspørg­er de at kunne komme direkte til bl.a. Frankfurt og Amsterdam,« fortaeller direktøren.

Forbindels­er til netop de to lufthavne findes allerede i Jylland, og derfor er det ifølge Peer H. Kristensen svaert at overtale flyselskab­er til også at åbne ruter dertil fra Aarhus.

»Hvis vi skal kunne indfri det ønske, er det vigtigt, at erhvervsli­vet siger til flyselskab­erne, at de ønsker at kunne flyve direkte ud af deres naerluftha­vn,« siger han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark