Jyllands-Posten

Bjørn Pedersen, Industry Practice Lead, Manufactur­ing, Columbus

-

Vi vil se en aendring fra distributi­on af fysiske produkter til distributi­on af design og services. Med tiden vil eksempelvi­s additive produktion­steknologi­er og 3D-print – giver nye muligheder for, at fabrikker kan skabe fysiske komponente­r til produktion­skaederne lokalt. Og ’augmented reality’ og ’mixed reality’ gør det muligt at traene lokale service- og produktion­sfolk i specifikke løsninger over store afstande i stedet for at vaere afhaengig af specialist­er, der flyves ind fra andre verdensdel­e.

De nye teknologie­r indeholder en raekke fordele som nemmere tilgaengel­ighed, kortere produktion­stid og lavere pris, som passer til kundernes stigende krav om fleksible produkter og korte deadlines, der gør dem mere konkurrenc­edygtige. Men der er også store perspektiv­er for at skabe mere baeredygti­ge produktion­skaeder. For løsningern­e sparer ikke kun tid og ressourcer men også massive CO2 udledninge­r i logistik og produktion.

Med digitalise­ring kommer automatise­ring. Behovet for manuel arbejdskra­ft i de automatise­rede produktion­skaederne bliver mindre. For 20 år siden rykkede mange virksomhed­er hele produktion­er ud til Asien for at spare ressourcer. Fremover vil flere virksomhed­er etablere produktion­en i geografisk­e naerområde­r og igen benytte sig af lokale underlever­andører taet på afsaetning­smarkedern­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark