Jyllands-Posten

Den grønne omstilling i faellesska­b

-

Hvis vi skal tiltraekke fremtidens talenter, kraever det, at vi er med til at gøre en positiv forskel i verden Kim Lehmann

til, hvornår man starter med at bygge løsninger, der gør noget for miljøet, og hvornår man begynder at tage sit samfundsan­svar alvorligt.”

Stiller større krav

I Kamstrup ønsker man at vaere tydelig omkring visionen om at tilbyde rent vand på verdenspla­n og optimere energikild­erne.

”Vores produkter skal leve laenge, gerne i 15 til 20 år, hvilket er meget set i lyset af, at det er integrered­e elektronis­ke systemløsn­inger. Vores løsninger skal vaere baeredygti­ge hele vejen rundt,” siger Kim Lehmann og fortaeller, at det også stiller krav til deres 5.000 leverandør­er. 500 af dem leverer direkte til Kamstrup’s produkter, og de vil blive mødt med øgede krav.

”Som medlem af Global Compact stiller vi krav til vores leverandør­er og andre partnere om, at de overholder den gaeldende lovgivning inden for både menneskere­ttigheder, miljø og antikorrup­tion. På samme måde som vi selv gør,” siger Kim Lehmann.

Og når en virksomhed af Kamstrups størrelse saetter ind for at skabe baeredygti­ge løsninger, så drypper det også på de virksomhed­er, der leverer til Kamstrup.

”Når de store koncerner i Danmark og udlandet, isaer i fremstilli­ngsindustr­ien, indleder deres arbejde med baeredygti­ghedsmålen­e, så påvirker det også deres forhold til leverandør­erne. Det er forskellig­t i hvilken omfang, men det vil ramme alle i den ene eller anden udstraekni­ng. Derfor er der vigtigt at både små og store danske virksomhed­er forholder sig til det og arbejder strategisk med målene,” siger Jacob Kjeldsen.

Kamstrup vil i fremtiden stille endnu større krav til deres partnere og leverandør­er i dag. Ifølge Kim Lehmann vil man stille skaerpede krav til processer, materialev­alg og øvrige områder, som er afgørende for at opfylde de behov, Kamstrup mener er vaesentlig­e for fremtidens produkter og løsninger. Når man designer nye produkter, skal man vide praecist, hvilke materialer og processer der indgår i delkompone­nterne, og hos Kamstrup sorterer man delkompone­nter fra, der ikke imødekomme­r kravene.

Attraktiv virksomhed

FN’s baeredygti­ghedsmål er kulminatio­nen på en stigende tendens, der har rykket sig fra filantropi taettere på egentlig forretning.

”Jeg har lagt vaegt på, at vi ikke får en afkobling af målene, men i stedet integrerer baererdygt­ighedsmåle­ne i virksomhed­ens langsigted­e strategi, så det bliver en vigtig del af den måde, vi driver virksomhed­en på,” siger Kim Lehmann og fortsaette­r:

”Det betyder enormt meget, at man har en ambition med klare konkretise­rede mål. Vi ønsker at vaere en attraktiv arbejdspla­ds, som har et større formål og samtidig skal vi vedblive at vaere konkurrenc­edygtig i fremtiden,” siger Kim Lehmann.

Konkurrenc­en om fremtidens talenter er hård. Og for Kamstrup er det afgørende, at man er i stand til at rekruttere de medarbejde­re, der er brug for, når man skal ekspandere til nye markeder. Det gaelder både ingeniører og produktion­smedarbejd­ere.

”Hvis vi skal tiltraekke fremtidens talenter, kraever det, at vi er med til at gøre en positiv forskel i verden. Der hersker en bredere forståelse i samfundet om vigtighede­n af at skabe baeredygti­ge produkter og det betyder mere og mere for alle i samfundet, og det betyder rigtig meget for yngre generation­er, at de kan vaere en del af de løsninger. Derfor går det også hånd i hånd med måden, vi ønsker at udvikle vores forretning på,” siger Kim Lehmann.

 ??  ?? Foto: Kamstrup
Foto: Kamstrup
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark