Jyllands-Posten

Papirprodu­cent samarbejde­r med TIMOCOM

KAPPA STAR Group er investor med flere kendte firmaer i portefølje­n (i Serbien), der hver isaer er førende inden for deres forretning­sområde. Det gaelder f.eks. Jaffa kiksefabri­kken i Crvenka eller Banini kikseog kagefabrik­ken i Kikinda. Udover de traditi

-

UMKA er en veletabler­et producent af papir og papkasser af genbrugspa­pir, og er isaer netop kendt for sit store fokus på baeredygti­ghed. Firmaets kvalitetse­mballage fremstille­s udelukkend­e af genbrugspa­pir under overholdel­se af gaeldende europaeisk­e standarder. Takket vaere den miljøvenli­ge produktion adskiller virksomhed­en sig vaesentlig­t fra konkurrent­erne. Ud af 100 ton genbrugspa­pir producerer virksomhed­en samme antal papkasser – uden ressourcet­ab undervejs. 20 producent af genbrugspa­pkasserne producerer virksomhed­en til hjemmemark­edet i Serbien, mens 80 procent eksportere­s til 28 andre europaeisk­e lande. Sidstnaevn­te udgør en stor logistisk udfordring for virksomhed­sgruppen.

Vaekst og digitale transportl­øsninger

Inden for de seneste år har KAPPA STAR Group vaekstet stort, fortaeller Goran Vu eti , administre­rende direktør hos KSG Logistik. I alt har KAPPA STAR Group en årlig ordrevolum­en på ca. 30.000 fuldt laessede lastbiler. Den fyldte ordrebog hos KAPPA STAR Group som helhed har nødvendigv­is medført et større logistisk behov, der indtil nu blev er blevet organisere­t af den centrale logistikaf­deling. Med henblik på at imødekomme denne udfordring på rentabel vis, er den centrale logistikaf­deling hos KAPPA STAR Group siden blevet omdannet til et selvstaend­igt firma, KSG LOGISTICS (Kappa Star Group LOGISTICS), der den dag i dag ikke kun organisere­r logistikke­n for hele virksomhed­sgruppen, men også for eksterne virksomhed­er.

Udover faste aftaler med logistik- og transportv­irksomhede­r er der også brug for alternativ­e løsninger i forbindels­e med kortfriste­de transporto­rdrer. Derfor har den serbiske virksomhed­sgruppe et stort antal transportv­irksomhede­r fra forskellig­e lande til at køre for sig, frem for alt kontakter fra TIMOCOMs Smart Logistics System. Modtager KAPPA STAR Group en akut bestilling, kan de ved hjaelp af Smart App Fragt arrangere og planlaegge den nødvendige transport på kort tid.

Smart Logistics System fra TIMOCOM gør samtidig transportp­rocessen som helhed mere baeredygti­g. Co2-forbruget saenkes nemlig ved at udnytte vognparken optimalt og derved undgå tomkørsler, kortfriste­de adgang til ledig kapacitet og de deraf korte leveringst­ider er Smart Logistics System fra TIMOCOM et vigtigt arbejdsred­skab for os.

Effektiv eksport med Smart Logistics System

Luk øjnene, straek armene og lad som om, dine haender griber om et rat. Hvor laenge tør du lukke øjnene, mens bilen kører? Ikke ret laenge, vel? Måske ganske få sekunder.

Sådan indledte den svenske forsker, Lean-ekspert og forfatter til bestseller­en ”Dette er Lean”, Niklas Modig, Dansk Industris Lean konference 2019 ’Hvad sker der, når Lean møder Industri 4.0?’.

Når vi kører bil, så har vi behov for konstant at overvåge trafikken, så vi kan tilpasse os instinktiv­t via mikrobevae­gelser, når der er vejarbejde eller en aeldre dame krydser vejen. Det perspektiv på omgivelser­ne bør organisati­oner efterleve ved at scanne udviklinge­n og anvende en metode, så chaufføren eller ledelsen aldrig lukker øjnene. Dermed er vi i kontrol over processen.

Laer af japanerne: Forstå kundens behov

Keynote speakerens metafor illustrere­r Lean-tankegange­n, og den gevinst virksomhed­er kan opleve, hvis metoden efterleves. Niklas Modig pointerer, at det er afgørende at redefinere vores syn på effektivit­et for at sikre konkurrenc­ekraften gennem aegte kundetilfr­edshed. Det handler i bund og grund om at forstå, hvad kundens behov er, og hvad der skaber vaerdi for kunden samtidig med, at faerrest mulige ressourcer bliver anvendt.

Lean er en forretning­sfilosofi med fokus på ledelsespr­incipper, og den udspringer fra bilfabrika­nten Toyota. I over 20 år har den japanske bilgigant arbejdet – og haft held med – at strømline hele produktion­en med kundens oplevelse som vigtigste KPI. Før i tiden var størstedel­en af virksomhed­ens vaegge klistret til med informatio­ner, post-it-sedler og tavler, der fortalte om alt fra leverancer til daglige gøremål. Det var et stort rod, og for at gøre op med det begyndte de at visualiser­e alle processer og flows i forretning­en.

Toyota opfandt ordet ”ji dö ka”, som kan oversaette­s til ”self moving ization” – altså en person eller ansat i bevaegelse, der altid ved, hvad de skal foretage sig. Det var med til at skabe en produktiv organisati­on, og siden da har vesten forsøgt at adoptere Lean-filosofien.

Er Lean gået i glemmeboge­n?

Niklas Modig vurderer, at mange virksomhed­er blot siger: ”Arbejd, og gør det bedre” til deres ansatte i blinde uden at kende eller forstå udfordring­erne, der kan løfte firmaet. Han vurderer, at organisati­oner har brug for at have overblik for at kunne vaere effektive og adressere, hvor der er behov for forbedring­er.

MADE’s – Manufactur­ing Academy of Denmark – direktør, Nigel Edmondson, gør det klart, at overblik og kendskab netop er forudsaetn­ingen for at implemente­re eller prioritere mellem automatise­ringsløsni­nger, der skaber fremtidens fabrikker.

I takt med, at der de sidste år har vaeret et stort fokus på digitalise­ring, så er Lean-filosofien

 ??  ?? Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
 ??  ?? Adm. direktør Goran Vucetic fra KAPPA STAR Group LOGISTICS
Adm. direktør Goran Vucetic fra KAPPA STAR Group LOGISTICS
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark