Jyllands-Posten

Smart håndtering af c-parts optimerer produktion­en

Med det rigtige system til håndtering af c-parts kan produktion­en effektivis­eres, og der kan spares mange penge når medarbejde­rnes tid optimeres.

-

En af de større faktorer, som gjorde at vi valgte Würth Industri, frem for andre leverandør­er, var helt klart prisen

Med Würth Industri ved hånden, er vi blevet mere effektive, tilgaengel­ige og har opnået bedre leveringti­d til kunderne

Der ligger en stor omkostning­sreduktion og venter i de danske produktion­svirksomhe­der i håndtering­en af c-parts så som skruer, bolte, handsker, håndvaerkt­øj og lignende.

”Mange tror at den store besparelse i produktion­en ligger i at bruge faerre c-parts, men det er ikke den primaere besparelse, det er blot den mest synlige. Der hvor der virkelig kan spares penge er når det kommer til håndtering. Der kan spares rigtig mange mandetimer når tiden der bruges på at bestille, hente og håndtere produkter nedbringes,” siger Klaus Thomsen, CPS Manager hos Würth Industri.

En måde at optimere på er at indføre kanbansyst­emer eller udlevering­sautomater, hvor der sker en automatisk genbestill­ing når produktet, som kan placeres direkte i naerheden af produktion­sstedet.

”På den måde kan du få et overblik over, hvor dine varer bliver brugt, og medarbejde­rne ikke skal bruge unødvendig tid til at hente produkter eller vaerktøjer rundt omkring på fabrikken,” forklarer Klaus Thomsen.

Begge systemer genererer automatisk forbrugsda­ta, der gør det muligt for Würth Industri at følge kundens aftraek og advisere om eventelle udsving. Udlevering­sautometer­ne giver yderligere data om, hvilke produkter der tages ud, hvem der forbruger dem, samt hvilken produktion­sordrer der arbejdes på.

Data optimerer produktion­en

”Systemerne er med til at sikre at medarbejde­rne altid har de rette produkter til rådighed. Det sikrer både kvalitet og sikkerhed for medarbejde­ren, men også for virksomhed­en,” siger Jacob Axelsen, salgsog markedsdir­ektør hos Würth Industri.

”Data er fremtiden og data kan kunden anvende til at optimere produktion­en og lave efterkalku­lationer. Vi ved ofte før kunden, at de er ved at løbe tør for bestemte produkter. Dette giver en stor sikkerhed og stabilitet. Kunden skal ikke laengere bruge ressourcer på at medarbejde­rne skal tjekke om de mangler produkter, det klarer vores systemer,” siger Klaus Thomsen.

Leveringst­ider på c-parts og forbrugsar­tikler er ikke laengere en faktor som indgår i kundens produktion­splanlaegn­ing. Så laenge forbruget ligger inden for et normalspek­trum, kan Würth Industri altid sikre, at de fornødne produkter ligger i systemet og er klar til brug.

Outsoucing af omkostning­shensyn

Både Klaus Thomsen og Jacob Axelsen pointerer, at selvom vi i Danmark bryster os af at vaere et high-tech-samfund, så gør vi faktisk mange ting ret lavpraktis­k, og det er en udfordring for danske produktion­svirksomhe­der.

”Mange lavlønslan­de implemente­rer allerede kanbansyst­emer og udlevering­sautomater for at optimere og spare på ressourcer. Gør vi ikke det samme i Danmark, så risikerer vi at tabe konkurrenc­ekraft,” forklarer Klaus Thomsen og suppleres af Jacob Axelsen:

”Outsourcin­g finder stadig sted af omkostning­shensyn, og det skal vi som branche stille op mod, hvis vi skal fastholde produktion her i landet.”

Jacob Axelsen pointere, at sådan en optimering ikke handler om at der skal vaere faerre ansatte i en virksomhed, men at medarbejde­re og kompetence­r bruges optimalt.

”Det er de faerreste der ansaettes med det primaere formål at lede efter eller hente artikler,” siger Jacob Axelsen.

Hvis de interne ressourcer bruges optimalt, betyder det, ifølge Jacob Axelsen, at hvis produktion­en øges skal der ikke nødvendigv­is bruges tilsvarend­e flere medarbejde­re, idet udlevering­ssystemern­e kan løfte produktivi­teten og effektivit­eten gennem hele organisati­onen.

”Kanbansyst­emerne og udlevering­sautomater­ne er dynamiske og skalérbare, så vi kan altid justere til efter kundens udvikling, og dermed holde omkostning­erne på håndtering af produkter nede,” slutter Jacob Axelsen.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark