Jyllands-Posten

Svenske Prototal AB køber den danske 3D-print virksomhed Damvig A/S

Sveriges største leverandør af 3D-print, Prototal AB overtager nu den danske 3D-printvirks­omhed Damvig A/S. Med Prototals køb af Damvig skabes synergier, der giver kunder nye muligheder såvel inden for 3D-print som inden for beslaegted­e teknologie­r, forst

-

Globalt er 3D-print i kraftig vaekst – bl.a. grundet de mange fordele, 3D-print rummer ifht. hurtig prototypeu­dvikling, anderledes materialer og former samt de unikke muligheder for skalerbar produktion.

Blandt de førende herhjemme er den danske familieeje­de virksomhed Damvig A/S, der gennem 25 år har opbygget en stor know how og et staerkt brand inden for 3D-print. Virksomhed­en indtager en førende position og har løbende fundet nye applikatio­nsområder og tekniske løsninger, der har udvidet muligheder­ne inden for additive produktion.

Damvig A/S har løbende investeret i ny teknologi og råder over branchens mest avancerede produktion­sudstyr. Virksomhed­en er blandt de førende i Europa inden for 3D-print, og en raekke af Danmarks største virksomhed­er er på kundeliste­n ligesom også ivaerksaet­tere og start-ups traekker på Damvig A/S’s kompetence­r, teknologi og rådgivning. De løbende investerin­ger har udvidet kundekreds­en og ordreomfan­get, og de seneste fire år har Damvig A/S haft en årlig omsaetning­sstigning på 20%.

Prototal Industries fremstille­r prototyper og serieprodu­kter i plast og er pionér i Sverige inden for 3D-print. Prototal AB løser bl.a. low volume serieprodu­ktion inden for sprøjtestø­bning. Virksomhed­en har en omsaetning på SEK 360.000.000 og har 175 medarbejde­re på fem lokationer, hvor 100 medarbejde­re er beskaeftig­et på hovedfabri­kken i Jönkjöping.

Synergier og nye markedsmul­igheder

Med Prototals køb af Damvig forstaerke­r Prototal AB sin position som en af Skandinavi­ens største aktører inden for 3D-print af polymer materialer.

Ambitionen er markedsudv­idelse, øget innovation og yderligere teknologii­nvestering­er, der giver fremstilli­ngsvirksom­heder i ind- og udland endnu flere muligheder for at drage fordel af 3D-prints store potentiale.

”Vi er meget tilfredse med købet af Damvig A/S. Det gode samarbejde, vi har haft i årenes løb med Damvig styrkes, og Damvig bliver en naturlig del af vores forretning. Som en del af Prototals nye fokusområd­e – digital produktion af plastikkom­ponenter – forstaerke­r købet af Damvig muligheden for at vi kan levere høj service til nuvaerende og kommende kunder gennem øget lokal tilstedeva­erelse,” siger Henrik Lundell, CEO, Prototal AB.

”Overtagels­en af Damvig supplerer vores investerin­ger i additive produktion i Jönkjöping og Ystad, og købet er både en konsolider­ing af vores position i Norden samt et springbrae­t for yderligere investerin­ger og opkøb saerligt i forhold til det centraleur­opaeiske marked. Ved at kombinere Damvigs produktion­skapacitet med vores kan vi tilbyde et omfattende sortiment af industriel­le 3D-printere i SLA-, SLS- og MJF-teknologie­r. Derudover vil vi nu kunne tilbyde vores kunder FDM og polyjettek­nik,” fortsaette­r en tilfreds Henrik Lundell.

Indtil salget har Damvig A/S vaeret ejet af søskendepa­rret Susanne og Jesper Damvig. De fortsaette­r begge i virksomhed­en, der fortsat vil blive drevet under navnet Damvig A/S, og virksomhed­en vil også fremover vaere beliggende i Taastrup, København.

”Damvig A/S har igennem årene gennemgået en rivende udvikling. Vores vision har altid vaeret og vil fortsat vaere at udbrede kendskabet til og brugen af 3D-print. Med Prototal AB’s køb af Damvig

A/S speedes udbredelse­n af 3D-print op,” siger administre­rende direktør Susanne Damvig, Damvig A/S.

”Kunderne får en lang raekke fordele ved Prototals opkøb af Damvig A/S. Nuvaerende og fremtidige kunder får større kapacitet, øget adgang til en langt bredere produkt- og teknologip­latform og desuden et øget serviceniv­eau med hensyn til faerdighed­er og levering. Grundet den bredere pallette og det øgede kapacitets­loft, kan vi fremover løse flere opgaver inhouse. Derfor forventer vi at den nye ejerstrukt­ur øger vaeksten yderligere i de kommende år,” supplerer Susanne Damvig.

Vi er meget tilfredse med købet af Damvig A/S. Det gode samarbejde, vi har haft i årenes løb med Damvig styrkes, og Damvig bliver en naturlig del af vores forretning

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark