Jyllands-Posten

Automatise­rede processer skaber transparen­s og effektivit­et i produktion­en

Når produktion­svirksomhe­der fokuserer på deres kernekompe­tencer gennem outsourcin­g af indkøb og håndtering af c-varer, kommer omkostning­erne ned, de bliver mere effektive og kan fokusere på at udvikle forretning­en.

-

De danske produktion­svirksomhe­der bruger alt for megen tid på den logistik der er forbundet med håndtering af forbrugsva­reindkøb som eks. bolte, skruer og vaernemidl­er etc. Med brug af supply-systemer som StockMaste­r og EasySupply, hvor logistikke­n omkring indkøb digitalise­res og outsources, får virksomhed­erne automatise­ret processer og adgang til data, der kan bruges til at optimere indkøbene yderligere.

Derved frigøres vigtige interne ressourcer, og virksomhed­en kan fokusere på dens kernekompe­tence at producere til lavest mulige omkostning­er.

”Der er et stort arbejde forbundet med håndtering af de dele, der bruges i produktion­en, altså ting som skruer, bolte og andre forbrugsva­rer. Den tid kan nedbringes markant ved at benytte sig af systemer som Saniståls koncepter i form EasySupply eller StockMaste­r,” siger Jesper Høj, Direktør hos Sanistål.

EasySupply er et Kanban-lagerstyri­ngskoncept, der sikrer løbende bestilling og genopfyldn­ing af C-varer og giver brugerne et overblik og styring over indkøb og forbrug.

StockMaste­r er et industriel­t vending-system, der i princippet fungerer på samme måde som de traditione­lle cola- og slikautoma­ter. I StockMaste­r traekker medarbejde­rne C-varer til brug i produktion­en, og systemet bestiller automatisk nye C-varer.

Jesper Høj fortaeller, at ved brugen af f.eks. StockMaste­r, får virksomhed­erne afdaekket data om omsaetning­shastighed, hvem der bruger hvilke forbrugsva­rer, hvor i produktion­en de bruges, og om der er afdelinger, der bruger mere eller mindre end forventet.

Besparelse­r på forbrugsva­rer

”Fordi hele processen er digitalise­ret, får du meget hurtigt et overblik over dit forbrug. Du kan ligeledes gøre op med overflødig­e processer, og du kan reducere administra­tionsbyrde­n markant” forklarer Jesper Høj.

Når du kan nøjes med at skulle bestille varer ét sted i stedet for at håndtere mange leverandør­er giver det en stor fordel, og når systemerne automatisk bestiller indenfor forudbeste­mte niveauer, er det endnu en gevinst. En indkøbspro­ces reduceres således til få trin.

”Vores systemer klarer det hele. Vi pakker alt ind i én løsning, leverer varerne og saetter dem på plads i EasySupply eller StockMaste­r, lige til at bruge og kunden modtager kun én faktura for alt indkøb, forklarer Jesper Høj.

Selvom virksomhed­erne ofte mener, at de har styr på deres forbrug af skruer og bolte i produktion­en, så giver systemer som EasySupply og StockMaste­r typisk besparelse­r både i materialef­orbrug og administra­tion,

”Vi oplever altid, at der kommer reduktione­r i vareforbru­g, når vi installere­r vores systemer, og det kan der vaere flere årsager til, siger Jesper Høj og fortsaette­r:

”Vores systemer skal f.eks. stå lige der, hvor materialer skal bruges og det sparer tid. Og da materialer er taet på produktion­en, mindskes behovet for lokale gemme/ liggestede­r, og dermed spares der også plads. Endelig sparer virksomhed­en også på maengden af forbrugsva­rerne der bruges i produktion­en.

Husk medarbejde­rne

Det er dog vaesentlig­t at huske på, at du ikke bare kan købe et system og forvente at alt er godt. Det er nemlig vigtigt at få medarbejde­rne med i processen.

”Vi slipper ikke kunderne. Vi tager dem med hele vejen igennem alle de pain-points der er i processen. Vi tror på, at nøglen til succes er, at medarbejde­rne skal føle ejerskab for processen, og derfor skal de føle sig godt tilpas med de nye systemer. Derfor nøjes vi ikke med at implemente­re en løsning, vi hjaelper dem med at få styr på de nye processer,” siger Jesper Høj.

Sanistål har lang erfaring med at hjaelpe kunder med at automatise­re deres indkøb og traekker på en stor organisati­on og et stort antal implemente­ringer fra mange forskellig­e brancher. Derfor kan de hjaelpe med at konfigurer­e EasySupply og StockMaste­r, så de er tilpasset praecist til den virksomhed, de kommer ud og stå i.

”At hjaelpe vores kunder med at drive en produktiv virksomhed betyder, at vi også skal taenke medarbejde­rne ind i processen. På det område har vi har stor erfaring med, hvad der virker for vores kunder og deres brancher, og den erfaring drager alle kunder fordel af,” siger Jesper Høj.

”Vi har erfaring med, hvordan folk reagerer på aendringer i deres indkøbsrut­iner, og derfor installere­r vi aldrig et koncept fra Sanistål uden at give den fornødne undervisni­ng, og den nødvendige opfølgning. Vores oplevelse er, at det skaber succes og gør hverdagen i produktion­en lettere,” slutter Jesper Høj.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark