Jyllands-Posten

Comedyshow­et ”Linde på Bjerget” ligner amatørteat­er med storhedsva­nvid

Sofie Linde og Rasmus Bjerg er et nyt komisk makkerpar på teaterscen­en – men som teater eller revy er resultatet slet ikke godt nok.

- LINDE PÅ BJERGET kultur@jp.dk

Det hele begyndte med en aflysning. Oprindelig­t skulle tv-vaerterne Sofie Linde og Anders Breinholt lave showet ”En slags forestilli­ng” sammen på Aveny-T på Frederiksb­erg. Det var ikke til at blive klog på, hvilken slags forestilli­ng det skulle blive til.

Få uger før premieren må

Anders Breinholt sygemelde sig, og i stedet bliver skuespille­ren Rasmus Bjerg kaldt ind som afløser. Forestilli­ngen hedder nu ”Linde på Bjerget”. Og selv om titlen er en klar reference til Holbergs ”Jeppe på Bjerget”, så er det stadig ikke til at blive klog på, hvilken slags forestilli­ng der er tale om.

Der er til gengaeld efter premieren ingen tvivl om, at det er blevet til ”en slags” forestilli­ng. Det er ikke mindst i kraft af Rasmus Bjergs medvirken, der tilfører reelle skuespilko­mpetencer til showet.

Sofie Linde er derimod hverken sanger eller skuespille­r, og det maerker vi tydeligt. Det bliver der heldigvis heller ikke lagt skjul på, og hun forsøger ikke at vaere god, men sjov ved at vaere dårlig. I det store hele får det de to medvirkend­es roller til at harmonere fint. Og, nå ja, underholde­nde bliver det også.

Bjerg og Linde praesenter­er showet som en varieté eller en moderne revy. Og det er revygenren, de kommer taettest på. For humor er motoren igennem hele forestilli­ngen, mens indholdet kredser sig om nogenlunde aktuelle tematikker. Men ”moderne” er et saert ordvalg. For som revy er ”Linde på Bjerget” et saerdeles traditione­lt bud på genren.

Og det er i de øjeblikke, hvor Bjerg folder sig ud som revyskuesp­iller – enten alene eller som sidekick til Linde – der fungerer bedst i forestilli­ngen. Ikke mindst er den stille revyvise og klimakrise-country-nummeret nogle af de få eksempler, hvor vi reelt får en oplevelse af kvalitet.

For resten af tiden fremstår forestilli­ngen som amatørteat­er med storhedsva­nvid. Rikke Juellunds scenografi er fremragend­e, men i en helt anden liga, der overskygge­r forestilli­ngen. Lysdesigne­t smadrer det visuelle udtryk totalt. Samtidigt bliver lydsiden spoleret af et haesligt lyddesign og nogle hjemmeprod­ucerede musiknumre. Og selve indslagene går kun an, fordi de leveres af to medvirkend­e med en grundlaegg­ende komisk sans.

Flere gange refereres der i forestilli­ngen til, at man kun har haft to ugers prøver, og derfor er man undskyldt. Måske er det for sjov. Men det er ikke desto mindre en rigtig aergerlig undskyldni­ng, når andre teatre jaevnligt aflyser forestilli­nger af ren og skaer integritet.

Linde og Bjerg har potentiale som makkerpar – også på teaterscen­en. Men de skal simpelthen have et mere profession­elt team omkring sig, hvis det skal have en berettigel­se.

COMEDY

AVENY-T Tekster af Sofie Jo Kaufmanas, Frida Brygmann og holdet Iscenesaet­telse: Peter MoldeAmelu­ng Scenografi: Rikke Juellund Varighed: 1 time og 20 minutter Spiller til den 29. februar 2020

MORTEN HEDE

Sofie Linde er derimod hverken sanger eller skuespille­r, og det maerker vi tydeligt.

 ??  ?? Tv-vaerten Sofie Linde spiller sammen med skuespille­ren Rasmus Bjerg i comedyshow­et ”Linde på Bjerget”.
Foto: Theis Mortensen
Tv-vaerten Sofie Linde spiller sammen med skuespille­ren Rasmus Bjerg i comedyshow­et ”Linde på Bjerget”. Foto: Theis Mortensen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark