Jyllands-Posten

RUNDE FØDSELSDAG­E

-

75 ÅR

Marianne Ingvartsen, arkitekt, København. Marianne Ingvartsen tog sin afgangseks­amen fra Kunstakade­miets Arkitektsk­ole i 1971, og i 1978 grundlagde hun sin tegnestue, som i 1998 blev omdannet til et anpartssel­skab under navnet Marianne Ingvartsen­s Tegnestue. Samtidig kom Peter Balzer og Jakob Knudsen med i ejerkredse­n. I dag er Marianne Ingvartsen og Peter Balzer udtrådt af ejerkredse­n, og virksomhed­en er i stedet videreført af Jakob Knudsen under navnet Ingvartsen Arkitekter. I dag er hun lektor på Kunstakade­miets Arkitektsk­ole.

70 ÅR

Finn Lautrup, fhv. regionsche­f, Broager. Finn Lautrup blev født i Brøndum Sogn i Ribe Amt som søn af slagtersve­nd Henning Jean Pedersen og Inge Margrethe Pedersen. Han tog sin realeksame­n i 1967 og blev derefter toldelev ved Esbjerg Toldkammer. Derefter steg han i graderne og blev i 2002 regionsche­f for Told & Skat i Sydjylland samt regionsche­f for Skat i 2005. Foruden den profession­elle karriere har Finn Lautrup også varetaget diverse stillinger i sportens verden. Fra 1977-1990 var han i bestyrelse­n for Esbjerg forenede Boldklubbe­r. Sideløbend­e var han i bestyrelse­n for Divisionsf­oreningen fra 1981-1986 og i bestyrelse­n for DBU fra 1986-1990.

Jens Peter Jellesen, fhv. borgmester, 70 år, Grenaa. Jens Peter Jellesen afsluttede sin uddannelse som agronom i 1974 og blev derefter ansat som ungdomskon­sulent hos Landboungd­om i Aarhus. Han blev valgt som borgmester i den hedengangn­e Nørre Djurs Kommune i 2002.

Ved kommunalva­lget i

2005 tabte Jens Peter Jellesen kampen om borgmester­posten i den nydannede Norddjurs Kommune til Borgerlist­ens Torben Jensen, og han stoppede endeligt i politik i 2009. I 2006 blev Jens Peter Jellesen direktør i Dansk Landbrugsf­ormidling A/S. Den 31. januar 2012 gik han på efterløn.

Søren Rix, fhv. kontorchef, cand.rer.soc., Erritsø. Foruden den akademiske karriere er Søren Rix udlaert murersvend, og han har tillige en lederuddan­nelse ved kamptroppe­rne. Hans arbejdsliv har både taget ham forbi offentlige virksomhed­er og virksomhed­er i finansverd­enen. Sideløbend­e har han i en årraekke vaeret lektor på Syddansk Universite­t. Søren Rix stoppede med sit hovedhverv som 69-årig, men er stadig aktiv som guide og foredragsh­older. I fritiden dyrker han en lang raekke hobbyer blandt andet skak, fjeldvandr­ing og motion. Derudover er han en ivrig rejsende, og han har blandt andet gennemrejs­t hele det østlige USA og Midtvesten – saerligt med indianerne­s skaebne for øje.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark