Jyllands-Posten

Usikkerhed­en om en OL-plads medvirkend­e til karrierest­op

Caroline Wozniacki var afhaengig af en dispensati­on for at få OL nummer fire med.

- MIKKEL HEMMER-HANSEN mikkel.hemmer@jp.dk

Det kunne have vaeret fire OL på stribe for Caroline Wozniacki. Men sådan bliver det ikke, fordi danskeren stopper sin karriere, et halvt år før OL i Tokyo begynder. Mange troede, at den danske tennisspil­ler ville tage OL med som en af de sidste turneringe­r i karrieren, men sådan blev det altså ikke.

Det skyldes også en usikkerhed om, hvorvidt hun overhovede­t kunne få lov til at stille op ved OL.

»Jeg er egentlig ikke kvalificer­et til OL, fordi jeg ikke har spillet nok Fed Cupkampe. Så måske ville jeg ikke få lov, så det var også en af grundene til, at jeg ville stoppe her, hvor jeg har vundet og har det godt,« siger Caroline Wozniacki.

Skader spillede ind

Caroline Wozniacki har ikke spillet Fed Cup-kampe for det danske landshold siden april 2015. Her spillede hun tre landskampe, der blev afviklet samlet over fire dage i april i Montenegro.

Hun skulle også have spillet kampe i april 2016 i Egypten, men der måtte hun melde afbud på grund af en ankelskade.

Betingelse­n for at stille op ved OL i Rio i 2012 var to optraedene­r på landsholde­t, men Wozniacki fik dispensati­on på grund af sin skade.

For at stille op ved OL i Tokyo i 2020 skal spillerne som udgangspun­kt igen stille op to gange for deres landshold siden det seneste OL. Det var usikkert, om Caroline Wozniacki, ligesom ved OL i Rio, kunne have fået en dispensati­on.

OL var et højdepunkt

Caroline Wozniacki var fanebaerer ved OL i Rio i 2016.

»Jeg elsker OL, og det har vaeret et fantastisk kapitel i mit liv, og at vaere fanebaerer har helt sikkert vaeret et af de største højdepunkt­er,« siger Caroline Wozniacki.

I stedet for et sidste OL spiller danskeren en sidste opvisnings­kamp i maj i Danmark imod Serena Williams i Royal Arena i København. Den kamp er for laengst udsolgt, og mange danskere har skrevet sig op på venteliste.

»Det betyder rigtig meget for mig, fordi der har ikke vaeret så mange turneringe­r i Danmark, så det er ikke så ofte, jeg har fået lov at spille i Danmark, så det er fantastisk, at det er på den måde, at det blev udsolgt så hurtigt,« siger Caroline Wozniacki.

Kvitova: Maerkeligt

Siden danskeren har annonceret sit karrierest­op, har mange spillere vaeret ude at hylde danskeren. Det sker også i stor stil her under Australien Open.

Det gaelder blandt andre tjekken Petra Kvitova, som hun har mødt 14 gange i karrieren. Et af de opgør var ved OL i 2016 i Rio, hvor Kvitova slog danskeren ud i anden runde.

»Vi har den samme alder. Det bliver helt sikkert maerkeligt ikke at se hende til turneringe­r og på banen,« siger Petra Kvitova.

Haleps gode minde

Rumaenske Simona Halep og Caroline Wozniackis indbyrdes forhold vil altid blive forbundet med Australian Open-finalen i 2018. Og rumaeneren taenker tilbage på opgøret med positive tanker, selv om hun tabte.

»Det har altid vaeret et godt minde for mig. Jeg har altid sagt, at den kamp gav mig troen på, at jeg en dag kunne vinde en grand slam,« siger Simona Halep, der efterfølge­nde har vundet grand slam-turneringe­rne French Open og US Open.

»Hun er fantastisk«

Verdens nummer to, tjekken Karolina Pliskova, kommer også med paene afskedsord til danskeren.

»Jeg er sikker på, at hun vil blive savnet. Hun er en fantastisk person og også en fantastisk spiller,« siger Karolina Pliskova.

10 gange har de to mødt hinanden, med Wozniacki som vinder i seks af de opgør.

»Det er trist for mig, at hun ikke skal spille mere. Men jeg er sikker på, at hun ved, hvad hun gør. Jeg ønsker hende kun det bedste,« lyder det fra Karolina Pliskova.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark