Jyllands-Posten

På fuld tid.

-

så må vi se, hvad der skal ske bagefter,« siger han.

Det er dog ikke helt udelukket, at han kan få en rolle i tennisverd­enen, måske som en form for konsulent. Men det afhaenger af, om andre kan se formålet i at benytte hans viden.

»Det er ikke op til mig at gå ind i et hus, der ikke er mit eget. Hvis andre spillere og foraeldre vil bruge min erfaring, så ligger initiative­t hos dem og ikke hos mig,« siger Piotr Wozniacki.

Tror du, at det vil vaere anderledes at traene en, der ikke er din datter?

»Nej, fordi tennis er det samme. Kampene er de samme De spiller med de samme ketsjere, selvfølgel­ig med forskellig­e maerker,« siger Piotr Wozniacki og ryster de gule ketsjere han står med.

Når Caroline Wozniacki stopper karrieren, vil dansk tennis miste en stor profil, men Piotr Wozniacki ser store muligheder i fremtidens danske spillere.

Hvad taenker du om dansk tennis uden Caroline?

»Danmark har Holger Rune og Clara Tauson, og jeg håber, at der også er nogle flere på vej. Jeg håber, at vi snart får lov til at se dem på fjernsynet igen i de store turneringe­r. Jeg håber, at de laver gode resultater, så vi kan se dem mere end et par kampe. Måske kan de komme op på niveau med Caroline. Jeg er ikke så nervøs. Jeg tror ikke, at Danmark skal vente mange år for at få en ny topspiller,« siger Piotr Wozniacki.

For to år siden blev han farfar for første gang, da Patrik Wozniacki fik sønnen Nikolas.

Caroline Wozniacki har heller ikke lagt skjul på, at en af grundene til, at hun stopper nu, er, at hun gerne vil stifte familie.

Skal du traene dine børnebørn?

»Nej. Jeg skal lege med dem. Vi har et barnebarn, en dreng, og jeg skal lege med ham og have det sjovt, ikke traene ham. Jeg er hverken sur eller hård,« siger Piotr Wozniacki med et smil.

Natten til mandag spillede Caroline Wozniacki sin første kamp ved Australian Open. Find fyldig reportage og kommentare­r på

 ??  ?? Caroline Wozniacki var fanebaerer ved OL i Rio i 2016. »Jeg elsker OL, og det har vaeret et fantastisk kapitel i mit liv,« siger Caroline Wozniacki. Foto: Kai Pfaffenbac­h/Reuters
Caroline Wozniacki var fanebaerer ved OL i Rio i 2016. »Jeg elsker OL, og det har vaeret et fantastisk kapitel i mit liv,« siger Caroline Wozniacki. Foto: Kai Pfaffenbac­h/Reuters

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark