Jyllands-Posten

Techambass­adør bliver lobbyist for Microsoft

Casper Klynge tiltraeder den 1. marts som vice president hos Microsoft med base i Bruxelles.

- RENE DEICHGRAEB­ER rene.deichgraeb­er@finans.dk

De seneste tre år har Casper Klynge arbejdet for at sikre danske selskaber en bedre adgang til Silicon Valley. Nu flyver han tilbage over Atlanten for at sikre Microsoft en bedre adgang til de europaeisk­e politikere.

Den 1. marts tiltraeder Danmarks tech-ambassadør en topstillin­g som vice president inden for government affairs i Europa hos den amerikansk­e tech-gigant med ansvaret for Microsofts officielle arbejde og politiske anliggende­r.

»Der er akut behov for at skabe et taettere samarbejde mellem techindust­rien og myndighede­rne. Det er ikke nogen hemmelighe­d, at mit arbejde de seneste tre år efter min mening er blandt det vigtigste i min karriere. Jeg glaeder mig derfor til at blive en del af en organisati­on, hvor den dagsorden er højeste prioritet,« lyder det fra Casper Klynge i en pressemedd­elelse.

Den 45-årige diplomat har laest statskunds­kab på Københavns Universite­t og vaeret tilknyttet organisati­oner som EU og Nato, inden han i 2017 af davaerende udenrigsmi­nister Anders Samuelsen blev flyttet fra en stilling som ambassadør i Indonesien til stillingen som techambass­adør i USA.

Her har Casper Klynge haft til opgave at styrke den danske forbindels­e til Silicon Valley i enhver forstand fra basen i Palo Alto syd for San Francisco.

En af ambassadør­ens sidste store opgaver var således at agere vaert for en brobygning­stur i efteråret med deltagelse af erhvervsmi­nister Simon Kollerup samt topchefern­e for en stribe af Danmarks absolut tungeste selskaber såsom Maersk, Lego og Danske Bank.

Det er den tilgang til industrien, som danskeren skal videreføre hos Microsoft fra sin nye base i Bruxelles.

»Gennem sin tidligere rolle bringer Casper Klynge ikke bare et solidt indblik i teknologii­ndustrien, men også betydelig erfaring med at bygge bro mellem regeringer, virksomhed­er og civilsamfu­ndet,« forklarer Brad Smith, president hos Microsoft.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark