Jyllands-Posten

Pensionska­sse sortlister vagtkoncer­nen G4S

Ansattes forhold i Mellemøste­n får MP Pension til at traekke en streg i sandet.

- LEONORA BECK leonora.beck@finans.dk

Efter et skarpt fokus på G4S’ behandling af sine ansatte i Mellemøste­n har MP Pension nu valgt at saelge sine aktier og skrive selskabet på sin sorte liste.

Risikoen for, at sikkerheds­koncernen medvirker til systematis­k overtraede­lse af menneskere­ttighedern­e, har gjort udslaget for pensionska­ssen, skriver Børsen.

»Vi ekskludere­r G4S, fordi vi har vurderet, at risikoen for gentagne og vedvarende overtraede­lser af MP Pensions

politik for ansvarlige investerin­ger, er for høj hvis vi forbliver med at investere i selskabet,« skriver Jens Munch Holst, adm. direktør i MP Pension, i en mail til Børsen.

Flere overvejer

I november kom det frem, at den statsejede norske oliefond havde brugt tre år på at undersøge forholdene hos

G4S-ansatte i Qatar og De Forenede Arabiske Emirater. Resultatet af undersøgel­serne var, at der var en »uacceptabe­l risiko for, at selskabet bidrager til systematis­ke brud på menneskere­ttighedern­e«.

Flere danske pensionska­sser genovervej­er i øjeblikket deres ejerskab af G4S-aktien.

»Vi har i en årraekke vaeret i dialog med selskabet om kritisable forhold i forhold til arbejdstag­erog menneskere­ttigheder. Nu mener vi, at med vores politik er det tid til at traekke en streg i sandet,« skriver Jens Munch Holst i sin mail.

G4S hed tidligere Group4Falc­k og er en sammenslut­ning af flere europaeisk­e vagtvirkso­mheder, herunder Falcks tidligere sikkerheds­tjeneste Falck Securitas.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark