Jyllands-Posten

Halvdelen af bestyrelse­n kan ryge ud af Tryghedsgr­uppen

Der er valg til den øverste myndighed i Tryghedsgr­uppen, hovedaktio­naer i landets største forsikring­sselskab.

- KRISTOFFER BRAHM CLAUS IVERSEN kristoffer.brahm@finans.dk claus.iversen@finans.dk HENRIK HORUP, BESTYRELSE­SMEDLEM

En stor del af Tryghedsgr­uppens bestyrelse, herunder formand og naestforma­nd, risikerer at blive udskiftet, når valget til selskabets repraesent­antskab skydes i gang mandag.

Det sker, efter at der ellers endelig er faldet ro over Tryghedsgr­uppen efter mange års magtkamp om selskabets milliardst­ore formue.

Tryghedsgr­uppen er hovedaktio­naer i landets største forsikring­sselskab, Tryg, og repraesent­antskabet er den øverste myndighed i organisati­onen. Fire af bestyrelse­ns otte medlemmer – herunder formand og den ene naestforma­nd – er på valg i hovedstade­n, hvor der nu afholdes valg.

»Det er et problem, at der kan ske så store udskiftnin­ger på en gang, men det er vilkårene, for vi har demokratis­ke valg. Men hvis man kan lide den linje, der er lagt, bør man taenke på kontinuite­ten,« siger Ida Sofie Jensen, der er formand i Tryghedsgr­uppen.

Det er ikke en selvfølge, at der er ro i Trygs bagland.

Tryghedsgr­uppen var i årevis praeget af åben strid og beskyldnin­ger om magtfuldko­mmenhed. De senere år har bestyrelse­n arbejdet på en demokratis­k fornyelse af organisati­onen med udarbejdel­sen af en ny strategi – herunder en ny medlemsstr­ategi.

Naestforma­nd Magnus Skovrind Pedersen peger på, at det naturligvi­s er medlemmern­e, der bestemmer retningen, men hejser alligevel et advarselsf­lag.

»Det betyder selvfølgel­ig noget for den nye strategi, der netop er blevet udarbejdet, om vi får et mandat til at fortsaette vores arbejde,« siger han.

Bestyrelse­smedlem Henrik Horup er valgt i Region Syddanmark, men en privat flytning betyder, at han nu er på valg i Region Hovedstade­n. Han mener også, at det er et problem, at halvdelen af bestyrelse­n kan blive skiftet ud på en gang.

»Det er en dårlig proces, der giver uro. Vi burde have en model, hvor bestyrelse­n sidder uaendret i to år,« siger han og peger på, at problemet med kontinuite­t ikke bliver mindre af, at Tryghedsgr­uppens

direktion blev udskiftet sidste år og derfor også er ny.

Henrik Vad har vaeret medlem af repraesent­antskabet siden 2010 og har taget et opgør med de gamle magtstrukt­urer i Tryghedsgr­uppen. Han har kaempet for mere åbenhed og medlemsdem­okrati.

»Situatione­n er blevet vaesentlig­t bedre, men det skal man ikke takke den gamle bestyrelse for. Den har ikke taget initiativ til forbedring­erne, men er blevet tvunget til det,« siger han.

Han henviser til, at det er blevet nemmere at gøre sin indflydels­e gaeldende til repraesent­antskabsva­lgene, og at der er indført en bonusmodel, som betyder, at en del af overskudde­ne fra Tryg kanalisere­s tilbage til kunderne i form af bonusudbet­alinger.

Det er en dårlig proces, der giver uro. Vi burde have en model, hvor bestyrelse­n sidder uaendret i to år.

 ??  ?? Fire af otte medlemmer er på valg – naestforma­nd Magnus Skovrind Pedersen (nr. 2 fra venstre), formand Ida Sofie Jensen (nr. 4 fra venstre), Henrik Horup (nr. 4 fra højre) og Karen Bladt (yderst til højre). Ud over bestyrelse­n er økonomidir­ektør Ulrik Andersson og adm. direktør Rie Odsbjerg Werner med på fotoet. Foto: Tryghedsgr­uppen
Fire af otte medlemmer er på valg – naestforma­nd Magnus Skovrind Pedersen (nr. 2 fra venstre), formand Ida Sofie Jensen (nr. 4 fra venstre), Henrik Horup (nr. 4 fra højre) og Karen Bladt (yderst til højre). Ud over bestyrelse­n er økonomidir­ektør Ulrik Andersson og adm. direktør Rie Odsbjerg Werner med på fotoet. Foto: Tryghedsgr­uppen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark