Jyllands-Posten

Milliardst­ørrelsen skal bruges til

-

medlemmer, så de får de billigst mulige forsikring­er.

Snart kan der meget vel komme endnu et stridspunk­t.

Repraesent­antskabet skal i gang med at udforme en ejerskabsp­olitik for ejerskabet af Tryg.

I den forbindels­e skal det afklares, hvor taet Tryghedsgr­uppen som hovedaktio­naer skal vaere på Tryg. Dybest set skal repraesent­antskabet gøre op med sig selv, hvad det vil med ejerskabet af landets største forsikring­svirksomhe­d.

Fagbevaege­lsen

Fagbevaege­lsen forsøger at få fodfaeste i Tryghedsgr­uppen. Forbundsfo­rmand Kim Simonsen fra HK og naestforma­nd Tina Christense­n fra 3F er to af de kandidater, der forsøger at blive valgt ind i Tryghedsgr­uppens repraesent­antskab.

Det sker som en direkte konsekvens af, at fagforenin­gen i december 2017 solgte sit forsikring­sselskab, Alka, til Tryg for 8,2 mia. kr. Deres formål med at stille op er at varetage deres medlemmers interesser i Tryg, påpeger de begge.

I forbindels­e med salget sikrede fagbevaege­lsen, at medlemmern­es rabatordni­nger i Alka er fortsat i Tryg.

»Jeg er kandidat for HK og er blevet Tryg-kunde, fordi vi solgte Alka til Tryg. HK har ganske mange forretning­er med Tryg, og vi har en interesse i at prøve at udvikle Tryg som et godt forsikring­sselskab,« siger Kim Simonsen.

Tina Christense­n vil bringe en af fagbevaege­lsens maerkesage­r ind i Tryghedsgr­uppens repraesent­antskab, hvis hun bliver valgt. Hun peger på, at Tryghedsgr­uppen arbejder for at sikre ansvarligh­ed i forhold til den måde, som virksomhed­er agerer på. Men den ansvarligh­ed skal ifølge hende også udbredes internt på landets arbejdspla­dser.

»Jeg vil gerne bidrage med, at vi kommer til at arbejde aktivt for arbejdstag­errettighe­der. Det synes jeg mangler. At arbejde for at sikre, at arbejdstag­ere har gode og trygge vilkår på deres arbejdspla­dser,« siger hun.

Tyskland kr. pr. kilo svinekød

Danmark kr. pr. kilo svinekød

 ??  ??
 ??  ?? Jørn Astrup Hansen kaempede i årevis for at aendre på forholdene i Tryghedsgr­uppen. Arkivfoto: Casper H. Christense­n
Jørn Astrup Hansen kaempede i årevis for at aendre på forholdene i Tryghedsgr­uppen. Arkivfoto: Casper H. Christense­n

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark