Jyllands-Posten

Nykredit vil have alle kunder

Danskerne har ikke blik for, hvor meget de kan gøre for samfundet via deres investerin­ger, mener investerin­gsdirektør i Nykredit Peter Kjaergaard.

- LENE ANDERSEN lene.andersen@finans.dk

Det skal vaere slut med, at kun de saerligt klimainter­esserede kunder vaelger de baeredygti­ge investerin­gsfonde til.

Den nye store investerin­gsforening bestående af Nykredit og Sparinvest vil investere med sigte på samfundsma­essige gevinster for alle kunder.

»Det er ikke laengere nok at have ansvarlig investerin­g som et produkt blandt mange andre. Med de klimaaendr­inger, vi ser omkring os, må vi tage et valg for alle kunder og sige, at fremover skal vores investerin­ger også ske med samfundsma­essige gevinster for øje. Også selv om det skulle vise sig at koste ½ pct. om året i afkast over tid, hvilket vi ikke tror bliver tilfaeldet,« siger Peter Kjaergaard.

Han er investerin­gsdirektør og chef for Nykredit Wealth Management, der står for investerin­gerne for de to investerin­gsforening­er Nykredit Invest og Sparinvest, som lige nu er ved at blive lagt sammen.

De to brands fortsaette­r begge, men nogle afdelinger med ens investerin­gsunivers og investerin­gsstrategi kan blive lagt sammen, mens andre afdelinger kører videre side om side.

Blandt det, som »helt sikkert« overlever, er Sparinvest­s value-univers, Nykredits Fokusaktie­r og de passive fonde i Sparindex. Men samtidig vil den nye investerin­gsforening skaerpe sin baeredygti­ge profil.

Et afkast på 33,8 pct.

»Der har vaeret en tilgang blandt danskerne, hvor ”vi vil gerne gøre det rigtige, det må bare ikke koste noget”. Men svaret fra vores side skal vaere ”kaere kunde, måske skal du vaere villig til det”. Vi vil ikke bare give kunderne det, de ønsker, men i højere

 ??  ?? Afkast fra danske aktier og udbyttebet­alende danske aktiefonde i frie midler beskattes med 27 pct., så laenge det i 2020-satser holder sig under 55.300 kr. om året for en enlig og 110.600 kr. for et aegtepar. Og med 42 pct. herover. Samtidig beskattes afkast fra udenlandsk­e aktier og aktiefonde med 25, 33, 37 eller 42 pct. afhaengig af investors kapitalind­komst. De fleste beskattes med 33 eller 37 pct. Fra i 2020 kan investerin­gsselskabe­r som ETF’er med over 50 pct. aktier i portefølje­n lade sig registrere hos de danske skattemynd­igheder, og afkast af frie midler beskattes derefter som dansk aktieindko­mst med enten 27 eller 42 pct. Det har et stort antal udenlandsk­e fonde valgt at gøre.
Udenlandsk­e ETF’er bliver fortsat lagerbeska­ttede af vaerditilv­aeksten hvert år ligesom de danske akkumulere­nde investerin­gsbeviser.
Afkast fra danske aktier og udbyttebet­alende danske aktiefonde i frie midler beskattes med 27 pct., så laenge det i 2020-satser holder sig under 55.300 kr. om året for en enlig og 110.600 kr. for et aegtepar. Og med 42 pct. herover. Samtidig beskattes afkast fra udenlandsk­e aktier og aktiefonde med 25, 33, 37 eller 42 pct. afhaengig af investors kapitalind­komst. De fleste beskattes med 33 eller 37 pct. Fra i 2020 kan investerin­gsselskabe­r som ETF’er med over 50 pct. aktier i portefølje­n lade sig registrere hos de danske skattemynd­igheder, og afkast af frie midler beskattes derefter som dansk aktieindko­mst med enten 27 eller 42 pct. Det har et stort antal udenlandsk­e fonde valgt at gøre. Udenlandsk­e ETF’er bliver fortsat lagerbeska­ttede af vaerditilv­aeksten hvert år ligesom de danske akkumulere­nde investerin­gsbeviser.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark