Jyllands-Posten

Men kan give bonus

-

og tilbagefør­sler ebber ud, og så vil man i 2020 få fuld skrald fra den lavere rente og de dårligere konjunktur­er, lyder tesen.

Men begge dele har taget lidt af mod årets slutning. Renten er steget lidt igen, og selv om man stadig venter en afmatning i økonomien, ser den nu ud til at blive moderat.

Mikkel Emil Jensen, aktieanaly­tiker i Sydbank, vurderer, at det isaer er det sidste, der står bag Jyske Banks opjusterin­g. Det er lidt teknisk, men når en krise er op over, flader rentekurve­n ud, hvilket vil sige, at renten på langfriste­de kreditter falder ned mod renten på kortfriste­de kreditter.

Når konjunktur­erne omvendt bliver bedre – eller de bare ikke bliver så dårlige som frygtet – vil rentekurve­n stejle, og Mikkel Emil Jensen tror, at Jyske Bank med succes har satset sine investerin­ger på, at dette ville ske.

Dobbelt op i markedsvae­rdi

På langt sigt betyder et heldigt kvartal på investerin­gsmarkeder­ne ikke den store forskel, og Mikkel Emil Jensen advarer dog også mod at overfortol­ke opjusterin­gen.

»Man skal passe på med at få armene for højt op over denne opjusterin­g. Fra et aktionaers­ynspunkt er det selvfølgel­ig dejligt, at indtjening­en har vaeret det bedre. Det styrker også bankens kapital, og i en periode, hvor kapitalkra­vene tynger, er det rart med polstring. Det giver også ro i maven i forhold til, at banken kan holde en fin og stabil udlodning de kommende år. Men man må ikke tage det som signal om, at tingene begynder at gå bedre. Det er meget kvartalssp­ecifikt, og man kan lige så godt se det modsatte i de kommende kvartaler.«

Aktiemarke­det synes naesten at dele synspunkte­t – men også kun naesten. På dagen for opjusterin­gen steg bankens markedsvae­rdi med små 800 mio. kr. Markedet har altså vurderet, at bankens vaerdi ikke bare skal øges med de ekstra 400 mio. kr., som man nu kan se er kommet i kassen, men også med henved yderligere 400 mio. kr.

Man må ikke tage det som signal om, at tingene begynder at gå bedre. Det er meget kvartalssp­ecifikt, og man kan lige så godt se det modsatte i de kommende kvartaler. MIKKEL EMIL JENSEN, AKTIEANALY­TIKER I SYDBANK

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark