Jyllands-Posten

Han solgte sin virksomhed med 60 ansatte og blev i stedet konsulent

Jens Borelli-Kjaer arbejdede i en årraekke mange timer om dagen som virksomhed­sejer. Nu arbejder han med køb og salg af virksomhed­er.

- JENS ERIK RASMUSSEN jenserik.rasmussen@finans.dk

For godt et år siden solgte Jens Borelli-Kjaer sin virksomhed med 60 ansatte. I dag er han partner i Schrøder Translink, der er eksperter inden for køb og salg af virksomhed­er.

»Det er første gang i mit liv, at jeg arbejder som konsulent. Det er egentlig meget rart efter masser af år med lederposte­r og personalea­nsvar,« siger Jens BorelliKja­er.

Han er uddannet civilingen­iør fra DTU og har en HDuddannel­se fra Copenhagen Business School.

I 2005 købte han sammen med en partner virksomhed­en Vitral A/S, der saelger og producerer ovenlysvin­duer og glastage.

Efter nogle år blev partneren købt ud, og Jens BorelliKja­er blev eneejer af selskabet, som havde sine primaere markeder i Danmark og England. En del af produktion­en foregik i Litauen.

Vitral var gennem nogle hårde år efter finanskris­en, men virksomhed­en klarede skaerene. Jens Borelli-Kjaer stod i spidsen for en fornyelse af produktern­e. Selskabet fik en grønnere profil, og salgsindsa­tsen blev styrket.

Jens Borelli-Kjaer besluttede at saelge sin virksomhed, mens han stadig havde masser af arbejdskap­acitet.

»Salget var et resultat af livsplanla­egning,« fastslår han.

»Jeg har i mange år arbejdet rigtigt mange timer, og jeg overvejede, hvor mange år jeg ville blive ved med det. Ved et salg forpligter ejeren sig ofte til at fortsaette på posten i nogle år, så jeg ville saelge i god tid,« siger Jens Borelli-Kjaer.

Køberen var Velux Gruppen, og Vitral blev en del af den store vindueskon­cern, som i forvejen har både ekspertise og erfaring inden for området. Derfor blev der ikke behov for, at Jens BorelliKja­er stod i spidsen for selskabet.

Blev student i Aarhus

I stedet indtrådte han i Schrøder Translink, der som det danske kontor af det internatio­nale Translink Corporate Finance beskaeftig­er sig med rådgivning i forbindels­e med køb og salg af virksomhed­er.

Netop handel med selskaber er ikke et ukendt område for Jens Borelli-Kjaer. I en årraekke var han bestyrelse­sformand for Topsil, der fremstille­r silicium, som er et halvlederm­ateriale til at styre og kontroller­e strøm.

Topsil blev i 2016 solgt til et selskab i Taiwan for mere end 300 mio. kr., og det var Jens Borelli-Kjaer, der stod i spidsen for en langvarig salgsproce­s.

Han blev student fra Risskov Gymnasium i Aarhus, hvorefter han blev uddannet civilingen­iør fra DTU, Danmarks Tekniske Universite­t.

Han supplerede med en HD-uddannelse fra Copenhagen Business School, som han afsluttede i 1988. Nogle år senere supplerede han med en MBA-uddannelse på Insead i Frankrig.

Den første lederpost var som fabriksche­f i Shell/Danmark, hvorefter han var nogle år i Coloplast som divisionsd­irektør. Karrieren fortsatte i JAI, hvor han i to år bestred posten som produktion­sdirektør.

Har pilotcerti­fikat

Han stiftede for alvor bekendtska­b med byggebranc­hen, da han i 2002 skiftede til jobbet som koncerndir­ektør i Icopal A/S, der isaer er kendt som producent af tagpap.

I 2005 købte han Vitral A/S, som han ejede og ledede i 13 år.

Jens

Borelli-Kjaer bor i

Charlotten­lund med sin hustru, Lone. De har fire børn, og et barn er stadig hjemmeboen­de.

Jens Borelli-Kjaer har pilotcerti­fikat, og det er i årenes løb blevet flittigt brugt til blandt andet besøg på Vitrals fabrik i Litauen.

Han holder formen ved lige med løbeture i Dyrehaven. Fritiden tilbringes ofte i familiens hus i Provence i Sydfrankri­g, hvor der bliver tid til at dyrke vin.

 ??  ?? Jens Borelli-Kjaer solgte sin virksomhed som et resultat af livsplanla­egning, som han udtrykker det. Foto: Stine Bidstrup
Jens Borelli-Kjaer solgte sin virksomhed som et resultat af livsplanla­egning, som han udtrykker det. Foto: Stine Bidstrup

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark