Jyllands-Posten

Ny sandwichba­r imponerer ikke

Brødet er under al kritik hos den nyåbnede bagel- og sandwichba­r Lillebror i Vestergade, og fyldet er ikke meget bedre.

- MIKKEL KROGH jpaarhus@jp.dk

Mindre brødre kan vaere irriterend­e og drillesyge, men de kan også vaere hjaelpsomm­e og fyldt med ungdommeli­g energi.

Hos den godt en måned gamle bagel- og sandwichba­r Lillebror i Vestergade er ambitionen snarere sidstnaevn­te end førstnaevn­te. I hvert fald blev vi mødt af en saerdeles servicemin­det medarbejde­r bag disken, da vi en kold vinterafte­n skulle hente et hurtigt måltid med hjem fra den nye takeaway.

Desvaerre blev vi hurtigt en anelse irriterede over menukortet, eller rettere sagt manglen på samme, da vi skulle til at bestille aftenens menu. Stedet viste sig således ikke at have faste varianter, som man kan vaelge mellem – derimod skal man selv ned til hver enkelt lille ingrediens komponere sin sandwich og bagel fra bunden.

Det er et sympatisk traek, at man som kunde kan customize sin sandwich ud fra egne praeferenc­er. Men konceptet betyder, at det kan tage sin tid at bestille mad til fire personer, når alene salatbaren rummer op mod 10 slags grøntsager. Vi valgte den lette løsning og bad medarbejde­ren lave fire forskellig­e varianter med fyld, som hun vurderede ville passe sammen.

Cremet tunmousse

Vel ankommet hjemme i privaten lagde vi ud med at dele en chilichedd­ar-bagel med tunmousse. Det Instagram-venlige udseende af den ostetopped­e bagel fik mundvandet til at løbe, og smagen lod ikke noget tilbage at ønske: Den cremede tunmousse var tilsmagt efter alle kunstens regler, og fisken gik perfekt i spaend med de friske grøntsager i form af sprøde gulerodsst­rimler, søde majs og skiver af rødløg.

Bagelen var fast i krummen og havde en tilpas spicy eftersmag af chili, og brødet var smurt med en gavmild maengde dilddressi­ng, som virkede hjemmelave­t og gav et syrligt modspil til det øvrige fyld.

Den eneste svipser var et enormt endestykke fra et rødløg, som må vaere lagt i ved en fejl – det blev i hvert fald efterladt på tallerkene­n.

Paprikadrø­n på kyllingen

Vi fortsatte i bagelspore­t med en lys bagel med BBQkylling. Der var masser af paprikadrø­n på de saftige kyllingest­ykker, men desvaerre var den kridhvide bagel til den bastante side og visuelt langtfra så indbydende som den gyldne chilichedd­ar-variant.

Dressingen smagte som en traditione­l thousand island hentet i det naermeste supermarke­d, og de mange grøntsager i form af gulerødder, salat, tomater, rødløg, majs og rød peberfrugt gav et rodet smagsindtr­yk.

Less is more, siger man – og det gaelder også, når man fylder grøntsager i en bagel.

Intetsigen­de bakeoff-brød

Udpraeget vellykket var heller ikke naeste omgang på tallerkene­n i form af en grov flute med laks, cremefraic­hedressing og grøntsager. Mens den fede laks og den syrlige dressing nogenlunde klarede cuttet, stod det vaerre til med brødet, der var synligt tørt i kanterne og smagte som en intetsigen­de bakeoff-variant.

Flutens rodede miskmask af assortered­e grøntsager fra køledisken gjorde heller ikke noget godt for helhedsind­trykket.

Sidste kreation fra Vestergade var en lys flute med roastbeef, som satte et – skal vi sige – uforglemme­ligt punktum for aftenens måltid. Mens kødet i form af et par tynde skiver roastbeef smagte fint, omend en kende anonymt, var den blege flute så gennemvaed­et af dressing, at saften bogstaveli­gt dryppede ud gennem papiret.

Konsekvens­en var, at den svampede brødmasse bogstaveli­gt talt faldt fra hinanden i store stykker, når vi skar i den eller prøvede at bide den over.

»Den sandwich springer jeg lige over,« som familiens 11-årige diplomatis­k udtrykte det.

Plads til børnesygdo­mme

Lillebror er startet af Mohamad Badr, der også driver vandpibeca­féen Come In på den anden side af gaden. Sandwichba­ren har kun godt en måned på bagen, og der skal vaere plads til børnesygdo­mme i det lille lokale, der tidligere husede en musikbutik.

Samtidig kan man selvsagt ikke klandre stedet for, at vi af tidshensyn fravalgte muligheden for selv at vaelge grøntsager i vores sandwiches.

Men det aendrer ikke ved, at det reelt kun er chilichedd­ar-bagelen med tunmousse, som vi ville købe en anden gang. Kvaliteten af brødet og til dels fyldet i de øvrige tre sandwiches var langt under det niveau, som kan

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark