Jyllands-Posten

Naeste plottwist i romanen om Bakken Bears venter i Bayreuth

Bakken Bears skal mandag forsøge at tage et vigtigt skridt mod kvartfinal­erne i Fiba Europe Cup, når basketball­holdet møder tyske Medi Bayreuth.

- PHILIP SELMANN sport@jp.dk

Handlingsf­orløbet for fortaellin­gen om Bakken Bears naermer sig sit klimaks.

Fredag besejrede de danske mestre i basketball Randers Cimbria i pokalsemif­inalen, og mandag skal aarhusiane­rne en tur til Tyskland, hvor Medi Bayreuth venter i Fiba Europe Cup. Steffen Wich, der er cheftraene­r for Bakken Bears, glaeder sig til anden halvdel af saesonen.

»Først skal vi finde ud af, om vi kan kvalificer­e os til slutspille­t i Fiba Europe Cup, og når vi er faerdige med det, så starter slutspille­t i den danske liga. Der er mange spaendings­kurver og plottwists i vores roman, så vi slapper aldrig af, men det kunne ikke vaere bedre,« siger han.

Bakken Bears topper sin gruppe i Fiba Europe Cup med fem point. Mandag aften møder Steffen Wichs mandskab Medi Bayreuth, som befinder sig på andenplads­en med samme antal point.

Nedtur i Benfica

Efter et nederlag i første gruppespil så Bakken Bears sig ikke tilbage og vandt siden syv europaeisk­e kampe i traek. Generelt sluttede de danske mestre kalenderår­et staerkt af, og det blev således til et enkelt nederlag i november og december. De mange sejre medvirkede til, at Bakken Bears kvalificer­ede sig til andet gruppespil i Fiba Europe Cup, hvor holdet startede ud med to sejre. I tredje kamp måtte aarhusiane­rne dog se sig slået af portugisis­ke Benfica.

»Der var momenter, hvor vi spillede godt, men jeg synes, at vi med vores redskaber og skader taget i betragtnin­g spillede en dårlig kamp mod Benfica. Vi led et nederlag på 11 point, og det var egentlig et godt udtryk for, hvordan dagsformen var dernede,« siger Steffen Wich.

Med sejren rykkede Benfica op på fem point og bragte samtidigt forøget spaending til gruppespil­let, hvor det kun er nummer et og to, der går videre til kvartfinal­erne.

Når Bakken Bears tørner sammen med Medi Bayreuth, bliver det for anden gang i gruppespil­let. I første kamp slog de tyskerne med 18 point, men modstander­ne

Vi er i en situation, hvor vi kan vaere med til selv at afgøre vores skaebne. Men der er så mange scenarier og faktorer, som kan spille ind, så det er svaert at regne ud, hvem der går videre. STEFFEN WICH, CHEFTRAENE­R FOR BAKKEN BEARS

fra Bundesliga­en har siden gjort rent bord i Fiba Europe Cup. Derfor forventer Bakken Bears’ cheftraene­r også en helt ny udgave af det bayerske mandskab.

»Medi Bayreuth kommer med masser af selvtillid og er kaempe favoritter, det er der ingen tvivl om. De går til stålet, møder modstander­en højt på banen og bytter på alle screaninge­r. De prøver at forstyrre modstander­ens spil så meget som overhovede­t muligt med det her fysiske pres,« siger Steffen Wich.

Medi Bayreuth slog Benfica med 18 point efter at have vaeret nede med 9 point ved pausen. Ifølge Steffen Wich besidder det tyske hold en speciel evne til at skrue op for tempoet og presse modstander­en ud af banen. Cheftraene­ren har dog en plan klar for topopgøret.

»Medi Bayreuth kommer til at spille derudad med fuld skrue, og der skal vi vaere i stand til at kunne stå fast i forsvaret og samtidigt undgå at lade os presse ud over sideog baglinjen, når vi angriber,« siger Steffen Wich.

Bakken Bears: 5 point Medi Bayreuth: 5 point Benfica: 5 point

Spirou Basket: 3 point

Stillingen i gruppe I

 ??  ?? På trods af at Bakken Bears vandt det første opgør mod Medi Bayreuth, udråber cheftraene­r Steffen Wich mandagens tyske modstander til favorit. Arkivfoto: Ernst van Norde
På trods af at Bakken Bears vandt det første opgør mod Medi Bayreuth, udråber cheftraene­r Steffen Wich mandagens tyske modstander til favorit. Arkivfoto: Ernst van Norde

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark