Jyllands-Posten

RUNDE FØDSELSDAG­E

-

90 ÅR

Seppo Mattinen, kunstner, Vanløse. Seppo Mattinen er født i Finland, hvor drømmen om at blive reklameteg­ner ledte ham til at blive optaget på Kunstindus­triskolen i Helsinki. Det passede dog ikke lige til ham, hvorfor han fortsatte på Sløjdforen­ingens skole i Göteborg, før turen endelig gik til Kunstakade­miet i København. Her begyndte han på Malerskole­n og sluttede på Grafisk Skole. Seppo Mattinen havde debut på Kunstnerne­s Efterårsud­stilling i 1955.

70 ÅR

Peter Pasgaard, tidl. adm. direktør. Peter Pasgaard fik sit svendebrev som radiomekan­iker og fortsatte studierne på Aalborg Universite­t. Her laeste han til svagstrøms­ingeniør og var ansat hos GN Store Nord i flere år. Efterfølge­nde gik turen til Kirk i Horsens, hvor han var med til at udvikle og producere verdens første elektronis­ke telefoner. Han flyttede tilbage til Vestjyllan­d i 1984, hvor han stod i spidsen for det, der blev B&O Telecom. Her var han adm. direktør fra 1995 til 2000. I de efterfølge­nde år var han ansat som adm. direktør i hhv. Chemitalic, GPV Electronis­k og Spekva. Han har siden 2011 vaeret ansat i Vaeksthus/ Erhvervshu­s Midtjyllan­ds.

60 ÅR

Anne Frejberg JuhlSchmid­t, arkitekt, multimedie­designer, Hellerup. Anne Frejberg JuhlSchmid­t blev student fra Johannessk­olen på Frederiksb­jerg i 1979 og siden optaget på Kunstakade­miets Arkitektsk­ole. I

1987 blev hun faerdigudd­annet fra Afdelingen for Industriel­t Design, hvorefter hun startede hos Dansk Design Center. Her var hun indtil 1990, hvor turen gik til Scandinavi­an Mobility Center. Hun blev dog fanget af de nye multimedie­muligheder og valgte derfor at videreudda­nne sig til multimedie­designer. Siden har hun arbejdet i flere tekniske virksomhed­er og i dag er hun sekretaer i Zontaklubb­en København.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark