Jyllands-Posten

»Kan jeg vinde turneringe­n, vil det jo vaere den perfekte måde at slutte på«

Der var ekstra nerver på, indrømmede Caroline Wozniacki. »Der kommer jo ikke en ny kamp i morgen, hvis jeg taber,« sagde hun efter sejr over amerikaner i første runde.

- MIKKEL HEMMER-HANSEN Jyllands-Postens udsendte medarbejde­r mikkel.hemmer@jp.dk

Piotr Wozniacki knyttede naeven, smilede bredt og råbte højt, da han så sin datter komme kørende i regnen på bagsaedet af en lys golfvogn i overstørre­lse.

Hun havde netop vundet sin kamp i første runde i Australian Open og blev transporte­ret tørskoet uden om tilskuerma­engden, der søgte ly under plastikpos­er, farverige paraplyer og baldakiner.

»Seks kampe tilbage. Seks tilbage,« råbte traeneren, med henvisning til at der kraeves syv sejre for at vinde en grand slam-titel.

Der kom intet svar fra Caroline Wozniacki ud over et smil. Hun var lettet og glad efter sejren på 6-1, 6-3 over amerikaner­en Kristie Ahn.

Noget var anderledes

Der var ekstra nerver på, indrømmede både Caroline og Piotr Wozniacki.

»Der er altid nerver på i første kamp og isaer nu, hvor man ved, at taber man, så er der altså ikke en ny kamp i morgen,« sagde Caroline Wozniacki.

Danskeren havde forberedt sig praecis som til de foregående 50 grand slam-turneringe­r, men alligevel kunne man godt fornemme, at noget var anderledes.

»Hun var selvfølgel­ig nervøs, for hun kommer jo ikke til Australien for at slutte sin karriere og tabe i første runde. Så der var helt klart en stor belastning for Caroline,« sagde Piotr Wozniacki.

Den 29-årige dansker ville for alt i verden ikke lukke karrieren med et hurtigt exit til en middelmådi­g modstander, som Kristie Ahn viste sig at vaere.

I anden runde venter formentlig ukrainske Dayana Yastremska, der er nummer 21 på verdensran­glisten og dermed aktuelt 15 pladser højere end danskeren.

Det betyder, at Wozniacki ikke nødvendigv­is vil vaere favorit.

Niveauet skal løftes

»Nu er jeg videre fra første kamp, og fra nu af er det alt at vinde og intet at tabe,« sagde Caroline Wozniacki, da hun mødte pressen efter sejren.

Dayana Yastremska skal dog først forbi den slovenske kvalifikat­ionsspille­r Kaja Juvan, der er nummer 127 i verden. Opgøret imellem de to regnede vaek mandag, men alle forventer, at Yastremska vinder den kamp. 19-årige Yastremska har vist skraemmend­e styrke på det seneste og kommer direkte fra en finaleplad­s i en turnering i Adelaide. Det betyder, at Caroline Wozniacki skal løfte sit niveau, hvis hun skal gøre sig forhåbning om at komme videre til tredje runde.

»Som Yastremska har spillet på det seneste, ville hun have vundet, som Caroline spillede i dag. Men jeg håber, at hun i naeste kamp kan spille, som vi ved, at hun kan,« sagde Piotr Wozniacki.

Det er sommer i Australien, ifølge kalenderen, men det kunne hverken ses eller maerkes mandag. Det var gråt, koldt og blaesende, og tilskuerne krøb ind i vindjakker og haettetrøj­er, inden regnen tog over og tvang arrangører­ne til at rulle taget på hen over Mel

bourne Arena, hvor Wozniackis opgør blev spillet foran omkring 8.000 tilskuere.

En fordel med lukket tag

Det gav en regnvejrsp­ause på et kvarter i andet saet, som passede danskeren glimrende, fordi på det tidspunkt bed amerikaner­en mere fra sig, og kampen var ved at tippe.

»Hun spillede noget tennis, som ikke passede mig saerligt godt. Der kom en langsom bold, og så kom der en hurtig bold. Det var meget urytmisk. Det var en kamp, som jeg bare skulle igennem,« sagde Wozniacki.

Med taget lukket sikrede

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark