Jyllands-Posten

DEN KOMMENDE MODSTANDER

-

I anden runde, der efter planen spilles onsdag, venter enten ukrainske Dayana Yastremska, nr. 21 på verdensran­glisten, eller den slovenske kvalifikat­ionsspille­r Kaja Juvan, der er nr. 127. uprovokere­de fejl. Wozniacki slap igennem med 11 fejl, mens amerikaner­en stod for 34, og det var alt, alt for mange til at true danskeren.

Med første runde vel overstået venter der ifølge Piotr Wozniacki altså ”kun” seks kampe i de kommende to uger.

»Jeg vil selvfølgel­ig gerne så langt som muligt. Men i sidste ende vil jeg bare give alt, hvad jeg har, og så vil jeg vaere stolt, uanset hvordan det ender. Kan jeg vinde turneringe­n, vil det jo vaere den perfekte måde at slutte af på,« sagde Caroline Wozniacki.

fortsaette bagefter på grund den store kompleksit­et.

Mandlige kønshormon­er

Caster Semenya har vaeret i fokus i store dele af 2019, fordi hun er hovedperso­n i en sag mod Det Internatio­nale Atletikfor­bund (IAAF).

IAAF har indført en regel om, at kvindelige mellemdist­anceløbere med et højt niveau af mandlige kønshormon­er – som Semenya – skal saenke det med medicin for at kunne deltage i visse konkurrenc­er.

Sagen er blevet behandlet af Den Internatio­nale Sportsdoms­tol (CAS), som trods bekymring besluttede at acceptere IAAF’s retningsli­njer i maj.

Caster Semenya og Sydafrikas Atletikfor­bund (ASA) valgte at anke dommen, som havnede hos den schweizisk­e forbundsdo­mstol. Her blev reglen først suspendere­t, men den er siden blevet midlertidi­gt genindført. Af samme grund gik Caster Semenya også glip af VM, der blev afholdt i Doha i efteråret.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark