Jyllands-Posten

Semler kørte gennem 2019 med speederen trådt i bund

Semler Gruppen sidder fortsat tungt på det danske bilmarked og forsøger nu at knytte kunderne endnu taettere til sig.

- RENE DEICHGRAEB­ER rene.deichgraeb­er@finans.dk

Semler Gruppen har gjort enhver snak om krise i bilbranche­n til skamme.

Hver eneste time i det forgangne år formåede forhandler­ne hos landets største bilkoncern nemlig at saelge naesten otte nye køretøjer og opnåede i alt rekordhøje 67.000.

Det svarer til 28 pct. af det samlede bilsalg herhjemme på 225.000 styk, hvilket i øvrigt også er flere end nogensinde før - og femte år i traek, at salget er højere end 200.000, fremgår det af tal fra De Danske Bilimportø­rer.

Fremgangen hos Semler skyldes isaer de populaere SUV-modeller og fordeler sig bredt på bilkoncern­ens forskellig­e hovedmaerk­er Audi, Seat og Skoda, der alle har oplevet en tocifret stigning i 2019 sammenlign­et med 2018, alt imens førerhunde­n Volkswagen har fastholdt salgsnivea­uet.

»Det skyldes en kombinatio­n af mange indsatser, fordi vores strategisk­e beslutning­er begynder at give et afkast. Men det er selvfølgel­ig også drevet af, at salget i Danmark har vaeret så højt,« siger adm. direktør Ulrik Drejsig fra Skandinavi­sk Motor Co. under Semler Gruppen.

Styr på kunderne

Bilkoncern­en med base i Brøndby og Michael Pram Rasmussen for enden af bestyrelse­sbordet offentligg­ør først sit årsregnska­b til april, men omsaetning­en naermer sig efter alt at dømme 15 mia. kr., og staben taeller nu flere end 2.500 medarbejde­re.

Det har gjort det muligt for Semler at investere et tocifret millionbel­øb i en digital transforma­tion, der eksempelvi­s indebaerer, at 130.000 kunder har downloadet en app, så både de og forhandler­ne løbende har adgang til flere data om køretøjet. I det hele taget forsøger koncernen at knytte kunderne taettere til sig i salgsøjeme­d.

Hvorvidt Semlers dominans herhjemme så er en god eller dårlig ting for branchen, har De Danske Bilimportø­rer ikke de store bemaerknin­ger til.

»Det tilkommer ikke os at kommentere på de enkelte medlemmers resultater - vi støtter op om alle, store som små. Men det er altid dejligt at have staerke bilimportø­rer, som er visionaere og ikke bange for at afprøve ting i markedet,« siger adm. direktør Gunni Mikkelsen, der ikke er overrasket over den positive udvikling generelt set.

Han peger på, at afsaetning­sforholden­e har vaeret gode i Danmark den seneste håndfuld år i kraft af reallønsfr­emgang og høj forbrugert­illid.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark