Jyllands-Posten

Trods rekordtal har Semler svaert ved at saette

Salget af Audi, Seat og Skoda steg med tocifrede rater hos Semler Gruppen i 2019. Elbilerne tegner sig dog for en forsvinden­de lille del, selv om baeredygti­ghed for alvor er kommet på dagsordene­n.

- RENE DEICHGRAEB­ER rene.deichgraeb­er@finans.dk

Det forgangne år har vaeret en fortryllen­de søndagsudf­lugt for landets største bilimportø­r. Med et enkelt bump på vejen.

Takket vaere en fremgang på naesten 10 pct. formåede

Semler Gruppen i 2019 at sende hele 67.000 nye køretøjer på gaden sammen med en kundekontr­akt og et saet nøgler.

Dermed tegnede koncernen sig for mere end en fjerdedel af det samlede bilsalg herhjemme, der med 225.000 solgte modeller også var oppe i højeste omdrejning­er.

Store salgsstign­inger

Semler har først og fremmest agenturet på maerkerne Audi, Seat, Skoda og Volkswagen, hvoraf sidstnaevn­te er det klart mest udbredte i Danmark. Mens salget af Volkswagen lå på niveau med tidligere år, formåede forhandler­ne af Audi, Seat og Skoda at give den vaesentlig­t mere gas i kraft af stigninger på henholdsvi­s 30, 36 og 17 pct.

Samtidig satte Semler også rekord i tillaegsyd­elser, idet 40 pct. af bilkøberne eksempelvi­s valgte at tegne abonnement på en serviceaft­ale ved samme lejlighed, hvilket har vaeret et af fokusområd­erne i koncernens digitale transforma­tion.

»Vores strategisk­e satsninger begynder for alvor at give et afkast. Men de høje salgstal er selvfølgel­ig også drevet af, at vi har nogle staerke varemaerke­r,« siger adm. direktør Ulrik Drejsig fra Skandinavi­sk Motor Co., der står for importen og salget af biler i Semler Gruppen.

Et andet fokuspunkt i den mangefacet­terede forretning er forbrugern­es stigende interesse for deleordnin­ger, hvilket afspejler sig ved, at koncernen er i faerd med at udbrede mobilitets­produkter, der giver kunderne mulighed for at skifte model hver sjette måned.

Interesse for el og hybrid

Endelig fylder den grønne omstilling selvfølgel­ig også en masse på direktøren­s bord.

»Vi oplever en stigende interesse for el- og hybridbile­r. Kunderne stiller langt flere spørgsmål, fordi vi jo står midt i et stort teknologis­kifte. Men materialis­eret i salgstalle­ne foretraekk­er de fortsat benzin- og dieselbile­r,« forklarer Ulrik Drejsig med afsaet i, at elbilerne kun tegner sig for 2 pct. af de nye nummerplad­er herhjemme og at de knap så klimavenli­ge SUV-modeller er populaere som aldrig før.

Semler Gruppen og alle mulige andre forhandler­e bør stille sig selv spørgsmåle­t: Er vi dygtige nok til at saelge elbiler? GITTE SEEBERG, ADM. DIREKTØR, AUTOBRANCH­EN DANMARK

Overrasker det dig, at det ikke slår mere igennem i købet?

»Nej, det gør det egentlig ikke. For den slags teknologis­kifter sker ikke fra den ene dag til den anden. Derfor ønsker forbrugern­e selvfølgel­ig at vaere sikre på at vaelge den rigtige model til deres kørselsmøn­ster. Samtidig er det et spørgsmål om udbud, for der er jo stadigvaek et bredere udbud inden for de konvention­elle biler.«

Semler Gruppen forventer ikke desto mindre, at de så

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark