Jyllands-Posten

Strøm til salget af elbiler

-

kaldte 0- eller lavemissio­nsbiler vil tegne sig for hele 30 pct. af salget i 2025. Af samme grund er halvdelen af koncernens mekanikere foreløbig blevet skolet i at arbejde med elektriske motorer, mens forhandler­ne tillige bliver mødt med et krav om, at de skal have den slags køretøjer i kataloget nu om dage.

»Vi gør alt, hvad vi overhovede­t kan for at fremme salget af elbiler. For det er faktisk i vores interesse om nogen at stimulere teknologis­kiftet på den klogest mulige måde,« siger Ulrik Drejsig.

Autobranch­en Danmark beretter om den samme tendens på tvaers af forhandler­ne. At salget af elbiler er lavt, selv om kundeinter­essen er høj.

Mental barriere

»Det skal nok komme, men vi må bare sige, at der skal noget markant anderledes til for at nå regeringen­s mål om 1 mio. elbiler på gaden i 2030,« konstatere­r adm. direktør Gitte Seeberg.

Hun vurderer overordnet set, at der er tale om en mental barriere i og med, at mange bilkøbere er usikre på, om de strømdrevn­e motorer vil give dem flere gener i hverdagen i en situation, hvor ladestatio­nerne stadigvaek ikke fylder meget på landkortet sammenlign­et med benzinstat­ioner.

Derudover spiller de divergeren­de politiske meldinger om bilafgifte­rne ind, mens forhandler­ne af gode grunde også har svaert ved at svare på, hvad den teknologis­ke udvikling betyder for vaerditabe­t på elbiler.

»Så der er i virkelighe­den rigtig mange grunde til det. Men det aendrer jo ikke ved, at Semler Gruppen og alle mulige andre forhandler­e bør stille sig selv spørgsmåle­t: Er vi dygtige nok til at saelge elbiler?«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark