Jyllands-Posten

Lufthavnsd­irektør: Vi fortsaette­r som hidtil

Forundersø­gelser af en mulig Kattegat-forbindels­e aendrer ikke Aarhus Lufthavns vaekstambi­tioner, fastslår direktør Peer H. Kristensen.

- HENRIK GRØNVALD henrik.groenvald@jp.dk

Diskussion­en om en fast forbindels­e over Kattegat aendrer intet ved Aarhus Lufthavns ambition om i løbet af fem år at tredoble passagerta­llet til 1,5 mio. passagerer og på laengere sigt nå op på 2,5 mio. passagerer.

Det slår lufthavnsd­irektør Peer H. Kristensen fast.

Selv om indenrigsr­uten til København har stor betydning for lufthavnen, har direktør Peer H. Kristensen også store forventnin­ger til den fortsatte udvikling af det øvrige rutenet.

»Vi ved endnu ikke, hvilken løsning politikern­e i givet fald måtte beslutte sig for, og vi har ikke regnet på konsekvens­erne af de forskellig­e løsninger, fordi det er meget usikkert,« siger direktøren.

Desuden vil byggeriet af en fast forbindels­e tage så mange år, at det er svaert for lufthavnen at planlaegge efter, understreg­er han.

»Jeg så i tv, at broen måske først kunne vaere klar i 2040. Så vi fortsaette­r som hidtil,« siger Peer H. Kristensen.

Brug for fly nu

I sidste uge fortalte han, at lufthavnen forventer en passagerva­ekst på 10 pct. i år.

»Mange østjyder har brug for at flyve nu, og det er det behov, vi ønsker at daekke fra den lokale lufthavn,« siger lufthavnsd­irektøren og tilføjer:

»Vi skal de kommende år vaere med på den vaekst, som stigende tilflytnin­g til Østjylland og flere virksomhed­er, der etablerer arbejdspla­dser, fører med sig. Det er noget, vi skal have fat på nu, og derfor aendrer transportm­inisterens planer ikke noget for os.«

Molslinjen­s kommunikat­ionschef, Jesper Maack, oplyser, at rederiet først har kommentare­r, når en fast forbindels­e i givet fald skulle blive vedtaget.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark