Jyllands-Posten

Nyt byggeri møder opbakning

Teknik og Miljø opfordrer Aarhus Byråd til at godkende et nyt byggeri i Rosenkrant­zgade. Den nye bygning skal efter planen indeholde både erhverv, lejlighede­r og grønne tagterrass­er.

- ANNE-SOPHIA LUNDGAARD JENSEN Annesophia.Jensen@jp.dk

På Rosenkrant­zgade 24 er der i dag et hul i facaden. I stueetagen ligger en forretning, men ovenpå er der ingen bygning, hvilket der ellers er på det meste af gaden.

Men det skal der snart laves om på.

Røde teglsten med kalkmønste­r, en hvid sokkel og et klassisk design. Det er visionen for det nye byggeri, som er blevet godkendt af Teknik og Miljø og nu skal videre til byrådet.

Bygherrern­e på projektet er Nine United Properties Denmark A/S, som er ejet af Holch Povlsen-familien, der også står bag Bestseller-koncernen. Bygningen er designet af det aarhusbase­rede arkitektfi­rma E+N Arkitektur.

Ifølge planen skal byggeriet fortsat have erhverv i den nederste etage, mens man vil bygge yderligere femseks etager ovenpå. Her skal der udformes omkring 1.000 kvm beboelse, som skal bestå af tre- og firevaerel­ses lejlighede­r med tilhørende tagterrass­er, som skal give et grønt bidrag til gårdmiljøe­t.

Ole Stürup, som er ejendomsan­svarlig ved Nine United Properties, fortaeller, at man med den nye bygning har ønsket at bevare det klassiske udseende i Rosenkrant­zgade.

»Vi har ønsket at skabe det samme udseende på vores ejendom, som der er på de andre i gaden. Vi har ikke forsøgt at skabe et nyt udtryk,« siger Ole Stürup.

Nabobekymr­inger

I forbindels­e med byggeriet har der vaeret en høringsper­iode, som resultered­e i fem høringssva­r fra naboer i omkringlig­gende bygninger. Her er det isaer skyggepåvi­rkning og indbliksge­ner, som bliver naevnt flere gange. Flere af naboerne har desuden udtrykt bekymring over, om de nye tagterrass­er ville give mulighed for direkte indblik til de eksisteren­de boliger i området.

I sin undersøgel­se har Teknik og Miljø vurderet, at skyggepåvi­rkningen ikke er urimelig, i forhold til at der er tale om et taet bebygget område i Aarhus midtby. I forhold til indbliksge­ner bliver det vurderet, at det flere steder vil vaere nødvendigt at lave aendringer i planen.

Blandt andet skal der etableres et areal, hvor der sikres beplantnin­g, ligesom der ikke tillades tagterrass­e på sidebygnin­gens østlige side, og på en sidebygnin­g vil der kun blive tilladt smalle vinduespar­tier. Med disse tiltag forventer Teknik og Miljø, at indbliksge­nerne skulle blive tilstraekk­eligt begraenset.

Hos Nine United Properties er man interesser­et i at imødekomme naboerne, så den nye bygning kommer til at vaere mindst muligt til gene.

»Man kan jo altid vaere enige eller uenige i de høringssva­r, der kommer, men vi vil prøve at efterkomme dem så godt, vi kan, så der bliver taget hensyn til naboerne,« siger Ole Stürup.

Vi har ønsket at skabe det samme udseende på vores ejendom, som der er på de andre i gaden. Vi har ikke forsøgt at skabe et nyt udtryk. OLE STÜRUP, EJENDOMSAN­SVARLIG VED NINE UNITED PROPERTIES

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark