Jyllands-Posten

TR3 – I SYDHAVNEN

-

både kommunen og byggebranc­hen,« hedder det.

Bydelsplan­en gaelder den del af Sydhavnen, som ligger nord for Jaegergård­sgade, og den er netop sendt til politisk behandling.

Størstedel­en af området udvikles af Team Enggaard med entreprenø­r- og udviklings­selskabet A. Enggaard i spidsen, og det gaelder området nord for kulkranspo­ret, hvor der bl.a. skal vaere to hoteller, et kontorhøjh­us på 108 meter, nyt kunstakade­mi, lydby og ny bygning til spillested­et Train.

Et komplekst område

TR3-byggeriet skal ligge syd for kulkranspo­ret, og det udvikles i et samarbejde mellem PFA, Kilden & Hindby, Briq og Lendager Group. Og netop opgaven med at omdanne kulkranspo­ret til en levende ”high line” for fodgaenger­e og andre har også Lendager Group med på vinderhold­et sammen med bl.a. Transform Arkitekter.

TR3 – udtales trae – er et nyt baeredygti­gt kontorbygg­eri, som udvikles af Lendager Group sammen med PFA, Kilden & Hindby og Briq. Planen er at bygge et hybridhus på 13.500 etagemeter af trae og beton med to bygninger i syv etager og en bygning i 20 etager.

Målet er at genbruge materialer, så der f.eks. skal anvendes affaldstra­e, genbrugsbe­ton og brugte vindmøllev­inger.

Aarhus Kommune er partner på projektet, som skal vaere et såkaldt laeringshu­s, hvor der eksperimen­teres og udvikles nye baeredygti­ge byggemetod­er til gavn for hele byggebranc­hen.

TR3-byggeriet får en placering omgivet af Danske Banks nye hovedsaede, Restaurant Kohalen, Njord Gin og vaerestede­r for socialt udsatte.

»Det er et meget komplekst område, men vi vil forbinde Jaegergård­sgade med kulkranspo­ret, resten af sydhavnsom­rådet og den rekreative forbindels­e. Vi laver en forbindels­e op til kulkranspo­ret og bygger en åben bygning, der inviterer folk ind og op på vores to tagniveaue­r, et på syvende etage og et øverst oppe, hvor der bliver et shelter, som alle kan booke til overnatnin­g,« siger Niklas Nolsøe.

Det samlede areal for TR3byggeri­et, der består af to seks-etagers bygninger og en 20 etagers bygning, er på 13.500 etagemeter, der skal udlejes til primaert kontorer.

Bydelsplan­en blev godkendt af Magistrate­n mandag, og den skal behandles i byrådet onsdag. Når planen er vedtaget, skal der laves kommunepla­ntillaeg og lokalplane­r for området, og derefter kan byggeriet forventeli­gt gå i gang i løbet af 2021.

 ??  ?? Med Danske Bank og kulkranspo­ret som naboer skal TR3byggeri­et rejse sig i 70 meters højde i Sydhavnen. Visualiser­ing: Lendager Group
Med Danske Bank og kulkranspo­ret som naboer skal TR3byggeri­et rejse sig i 70 meters højde i Sydhavnen. Visualiser­ing: Lendager Group

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark