Jyllands-Posten

Det bliver ved og ved …

Høringsmat­erialet for den nye spareplan på socialområ­det slår fast, at der er gennemført besparelse­r på mindst 20 pct. over de seneste 10 år. Samtidig er der kommet flere borgere med brug for støtte.

- GERT LANDERGREN DUE

på socialområ­det fortsaette­r den nedadgåend­e spiral med fornyet styrke.

Høringsmat­erialet slår fast, at der er gennemført mindst 20 pct. besparelse­r over de seneste 10 år. Samtidig er det også en kendsgerni­ng, at der eksempelvi­s på området for voksne med handicap er kommet 10–20 pct. flere borgere med behov for støtte og hjaelp.

Det haenger ikke sammen!

Lad os antage, at der kom 10 pct. flere opgaver i borgmester­ens afdeling, 10 pct. flere børn og unge, 10 pct. flere aeldre osv. Ville svaret fra byrådet så vaere, at løsningen var at lave en besparelse på 20 pct.?

Naeppe! Det vil det selvfølgel­ig ikke, fordi de opgaver er vigtige – de mennesker, der skal modtage ydelserne fra kommunen, er vigtige.

på det sociale område. Logikken er simpelthen en anden, ikke saerlig logisk, men alligevel.

Siden 2009 har der vaeret den ene besparelse efter den anden, hvad enten det har vaeret Aarhus Kommunes egne besparelse­r, eller det har vaeret kommunerne i Region Midtjyllan­d, der sammen har besluttet dem.

Vi overdriver ikke, når vi siger, at det er mindst 20 pct., der er blevet besparet i de forgangne 10 år.

Det betyder selvfølgel­ig noget.

livskvalit­et for de mennesker, der kunne have fået en ordentlig hjaelp. Det betyder et langt dårligere arbejdsmil­jø for de socialpaed­agoger, der skal levere et fagligt kvalificer­et stykke arbejde. Man kan bare se på sygefravae­rets stigning i det seneste år. Jeg er desvaerre ikke overrasket.

Det betyder også, at den store gennemstrø­mning af medarbejde­re vil fortsaette og tage til, fordi det helt enkelt er umulige arbejdsvil­kår, byrådet tilbyder sine medarbejde­re. Manglende tilbud, kvalitet, evne til at leve op til krav fra socialtils­yn og andre, der vurderer kvaliteten på området.

kredsforma­nd i Østjylland

byrådet at behandle det sociale område som alle andre. Nemlig, at flere opgaver ikke udløser sparekrav, tvaertimod.

Byrådet er byråd for alle borgere i Aarhus! Det ville klaede byrådet at leve op til denne forpligtig­else.

Byrådet er byråd for alle borgere i Aarhus! Det ville klaede byrådet at leve op til denne forpligtig­else.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark