Jyllands-Posten

Jeg føler mig snydt for mit busfrikort

- HELLE MARCUSSEN

pens. bybuschauf­før, Viborgvej 117, Aarhus V

bybuschauf­før, 79 år og livsvarigt fritaget for digital post.

Alligevel kan jeg ikke laengere få mit frikort – et ”gratis” buskort – som papkort, men kun digitalt. Selv om alle pensionist­er i Aarhus Kommune stadig kan købe et pensionist­kort til busserne på pap. Og selv om frikortet var en del af mine ansaettels­esbetingel­ser hos Aarhus Sporveje – det vil sige, at kortet var en del af min løn, og nu er en del af min pension.

Min situation er selvfølgel­ig urimelig, og det har jeg nu i et års tid forsøgt at skabe forståelse for hos Midttrafik, som Aarhus Sporveje i dag er en del af.

Men når jeg efter en del besvaer endelig har fået kontakt med selskabet, så har jeg aldrig opnået andet end en opfordring til at købe en smartphone, så jeg kan bruge den såkaldte app, som jeg kan forstå, at frikortene nu ligger på.

jeg klarer mig i øvrigt fint med en almindelig mobiltelef­on.

Og opfordring­en er en flabethed fra et offentligt ejet selskab over for en borger, som de offentlige myndighede­r har fritaget for digital post, da de anerkender, at jeg og en del andre aeldre medborgere, hverken kan eller bør tvinges til at anvende digitale løsninger.

Lignende overvejels­er er vel også baggrunden for, at Midttrafik jo også selv fortsat saelger buskort på pap til de aarhusians­ke pensionist­er, selv om andre buskunder nu kun kan få deres kort digitalt.

medlem af min gamle fagforenin­g, FOA Århus, som også har kontaktet Midttrafik. Men fagforenin­gen har heller ikke kunnet aendre holdningen hos selskabet, som fastholder, at vi pensionere­de bybuschauf­fører kun kan få vores frikort digitalt.

Hvorfor i alverden kan vi pensionere­de bybuschauf­fører ikke få det buskort på pap, som alle andre pensionist­er i Aarhus kommune kan købe? Det frikort, som vi aftalte med vores arbejdsgiv­er for mange år siden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark