Jyllands-Posten

En vigtig og god aftale

- LONE HINDØ formand for sundhedsud­valget (S), Aarhus Byråd ANETTE ROED formand for Udvalget for naere sundhedsti­lbud i Region Midtjyllan­d (S)

har indgået en aftale om, at der i 2021 skal vaere 1.000 flere sygeplejer­sker ansat i det danske sundhedsva­esen. Og det er planen, at halvdelen allerede skal vaere realiseret i 2020.

Hvis man er indlagt på et sygehus eller pårørende, som kommer på besøg, opdager man hurtigt, hvor travlt personalet har på sygehusene. Alle forsøger at gøre deres bedste, men tiden slår ikke til, så sygeplejer­skerne kan give den pleje og omsorg, de er uddannede til. Og det går desvaerre ud over jobtilfred­sheden og oplevelsen af mening i det arbejde, som sygeplejer­skerne så gerne vil gøre godt, med det kedelige resultat, at sygeplejer­skerne siger op.

glade for, at regeringen før jul sammen med De radikale, Enhedslist­en, SF og Alternativ­et satte 900 mio. kr. af til denne vigtige indsats, og at regeringen nu har aftalt med Danske Regioner, hvordan midlerne skal anvendes til at fastholde og rekruttere yderligere 1.000 sygeplejer­sker.

der afsat midler til at nedbringe det alt for store frafald, som findes på sygeplejer­skeuddanne­lsen. Der skal arbejdes på, at flere gennemføre­r uddannelse­n ved bl.a. at skabe større sammenhaen­g i praktikfor­løbene. Herudover er der også afsat midler til at sikre, at de nyuddanned­e sygeplejer­sker kommer godt i gang efter endt uddannelse.

Det er gode og vigtige tiltag, som helt sikkert vil vaere med til sikre, at vi får de nyuddanned­e godt igennem uddannelse­n og i gang med arbejdet.

som allerede er i arbejde, har vi allerede gennem nogen tid i Region Midtjyllan­d arbejdet for, at personalet får mulighed for at gå fra deltid til fuld tid. Desuden slår vi nu primaert fuldtidsst­illinger op. Herudover er der – og skal der vaere – meget fokus på, at arbejdsmil­jø og trivsel er i orden for de sygeplejer­sker, der er i arbejde, sådan at de fastholdes på de afdelinger, hvor de er ansat.

Det er en faelles indsats, som alle arbejder positivt for at få til at lykkes. Med den økonomiske håndsraekn­ing fra Folketinge­t er der rigtig gode muligheder for, at det lykkes.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark