Jyllands-Posten

Driblestae­rk AGF-fløj er tilbage: »Jeg følte mig som en elefant«

Kasper Lunding har brugt efteråret på at bygge flere muskler på sin krop i styrkeloka­let og med en diaet.

- JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk

Kasper Lunding kan noget med en fodbold, som ikke ret mange andre i AGF er i stand til. I fredags mod Viborg leverede han et glimt af sine evner, da han i højre side modtog en høj aflevering, taemmede bolden og i samme bevaegelse skubbede den forbi sin direkte modstander.

Få sekunder senere lå bolden i mål, headet ind af Nicklas Helenius på Kasper Lundings pasning fra sidelinjen.

Fløjspille­ren med de hurtige fødder fik et mindre gennembrud i Superligae­n sidste forår, da han var med i 10 kampe, scorede et par mål og lagde op til et.

Men i denne saeson? Kasper Lunding har spillet en time på det bedste hold i en pokalkamp mod Marstal/Rise i september. Det er alt.

Årsagen til, at hans navn ikke har figureret på holdsedlen, er, at han sent i foråret pådrog sig en hjerneryst­else, der forhindred­e ham i at spille fodbold i et par måneder. Da han så var parat til at traene, nåede han at vaere på traeningsb­anen i en uge. Så vrikkede han om på en ankel.

»Jeg var ude i halvanden måned, det var ret uheldigt,« siger han.

Bundu sad på pladsen

En skade, der siden gjorde det vanskeligt for ham at traenge sig ind på holdet i efteråret, også fordi Mustapha Bundu sad solidt på positionen som kantspille­r i højre side.

»Det har ikke vaeret et specielt sjovt efterår. Nul minutter i Superligae­n,« konkludere­r Kasper Lunding.

Desuden skulle han have bygget flere muskler på den spinkle krop. Et større projekt, der involvered­e masser af timer i styrkeloka­let samt en diaet.

Først i løbet af oktober var han tilbage.

»Det var svaert for mig at finde ind i en rytme, da jeg skulle vaenne mig til at baere på nogle flere kilo. Jeg tog faktisk otte kilo på, og så skulle jeg så smide noget af det igen, da det var fedt. Så mine bevaegelse­r i den periode var ikke gode. Jeg kunne ikke vaere mig selv i min krop. Jeg følte mig som en elefant. Jeg havde ikke laengere hurtige fødder,« forklarer han.

Masser af muskler

De kvikke fødder, som er hans måske største styrke på en fodboldban­e, er dog kommet tilbage.

»Jeg er nede at veje det samme som tidligere, men jeg har taget to og et halvt kilo muskelmass­e på og har så smidt fedt. Jeg synes selv, jeg er blevet skarpere,« siger han.

Faktisk føler han sig hurtigere, end før han gik på diaet og begyndte at traene ekstra.

»Jeg gik i styrkeloka­let efter hver eneste traening. Så kom kostprogra­mmet oveni. Jeg spiste bare større portioner, mere sund mad, da jeg skulle vaere i overskud af kalorier. Jeg var ikke vant til at spise så meget. Da jeg slap for det, var det ret dejligt,« siger Kasper Lunding.

På taersklen til en ny halvsaeson er han klar til at slås om en plads på holdet. I fredags fik han 45 minutter mod Viborg på sin favoritpos­ition på højrekante­n.

»Jeg ved godt, at Mustapha Bundu spiller forrygende på den plads. Jeg tager det, som det kommer. Jeg gør alt det, jeg kan, til traening. Så skal min chance nok komme,« siger han.

Flere må stå over

Tirsdag kan Kasper Lunding se frem til på ny at spille kamp for AGF, som møder ligakolleg­erne fra AaB i en testkamp.

AGF-traener David Nielsen må undvaere australier­ne Alex Gersbach og Zach Duncan, som repraesent­erer deres land i OL-kvalifikat­ionskampe i Thailand. Desuden er en hel stribe spillere på skånekost: Kevin Diks, Mustafa Amini, Sebastian Hausner, Jesper Juelsgård, Jón Thorsteins­son og Mustapha Bundu.

AGF indledte forårets traeningsk­ampe med en sejr på 2-1 over Viborg, og ved den lejlighed stillede AGF-traener David Nielsen med to helt forskellig­e hold i de to halvlege.

I første halvleg var det de erfarne, efter pausen var det de unge spillere fra U19 og U17 plus Kasper Lunding og Nicklas Helenius.

Jeg var ikke vant til at spise så meget. Da jeg slap for det, var det ret dejligt. KASPER LUNDING, AGF

 ??  ?? For to år siden fik Kasper Lunding de første minutter på AGF's bedste hold, her mod ungarske Debrecen i Portugal. Arkivfoto: Gregers Tycho
For to år siden fik Kasper Lunding de første minutter på AGF's bedste hold, her mod ungarske Debrecen i Portugal. Arkivfoto: Gregers Tycho

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark