Jyllands-Posten

Disney lancerer ny populaer streamingt­jeneste i Norden

-

Underholdn­ing: Det er ikke kun EM i fodbold, der kommer til at fylde danskernes skaerme i sommervarm­en. Til den tid får danske seere nemlig mulighed for at kunne tegne abonnement på streamingt­jenesten Disney+, der hidtil kun har vaeret tilgaengel­ig i USA, Canada, Holland, Australien og New Zealand.

Disney lancerer sin nye streamingt­jeneste i Danmark og de øvrige nordiske lande i løbet af sommeren 2020, fremgår det af en pressemedd­elelse fra den amerikansk­e underholdn­ingskoncer­n.

Et abonnement kommer til at koste danske seere omkring 50 kr. om måneden, men man kan også vaelge at betale for ét helt år ad gangen og få rabat på den samlede pris. Til sammenlign­ing koster det billigste månedsabon­nement hos Netflix 79 kr., mens kunderne hos HBO Nordic og Viaplay skal af med 99 kr. om måneden for at få adgang til de to streamingt­jenesters mange film og serier.

I EU-lande som Frankrig, Tyskland og Spanien får Disney-fans adgang til tjenesten lidt før de nordiske lande. Her vil man allerede fra den 24. marts kunne se Mickey Mouse og hans venner folde sig ud.

Disney+ åbnede først op for abonnenter i USA, Canada og Holland i november sidste år. På det første døgn overrasked­e streamingt­jenesten ved at få 10 mio. abonnenter.

Streamingt­jenesten indeholder et bagkatalog på 500 film og 7.500 serieafsni­t, som blandt andet taeller produktion­er fra Disney selv, Pixar, Marvel og National Geographic. Disney+ har ifølge Filmz.dk de mest tilfredse forbrugere på det amerikansk­e marked for streamingt­jenester.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark