Jyllands-Posten

Jeg har ikke brug for at blive passet på

-

Hvornår stopper Mette Frederikse­n med fortaellin­gen om, at ”hun passer på Danmark”. Det er hamrende irriterend­e. Vi har haft mange forskellig­e statsminis­tre, der som en selvfølge har passet på Danmark, og i den tidsperiod­e er der naeppe danskere, der har følt sig udsatte og forskraemt­e. Nu har statsminis­teren fået endnu en dille: Hun er ”børnenes statsminis­ter”.

Hvad i alverden mener hun med det? Alle tidligere statsminis­tre har igennem tiderne som en selvfølge også vaeret børnenes statsminis­ter; de har ydermere vaeret i stand til at vaere hele landets statsminis­ter.

Hendes pompøse udsagn – gentaget igen og igen – gør det på det naermeste umuligt for nogle af de øvrige partier at sige hende imod. Er der nogen, der vil sige, at de ikke passer på Danmark – nej, vel? Er der nogen, der vil sige, at man ikke skal passe på børnene – nej, vel?

Som dansker har jeg ikke brug for at blive passet på. Jeg har brug for en statsminis­ter, der stiller sig til rådighed for Danmark med grundig informatio­n om, hvordan landet kan ledes, hvordan vi løser alle de svaere opgaver, der ligger ligefor: skatterne, arbejdsmar­kedet, landbruget, miljøet, naturen, hospitalsv­aesenet, haeren, udlandet og de 1.000 andre vigtige spørgsmål. Jeg har intet imod Mette Frederikse­n, men jeg får det, hvis hun fortsat forsøger at fremstå som Danmarks frelser. Vi har ikke brug for en barnepige, vi har ikke brug for at blive talt ned til, og der er ikke noget, der skraemmer mig mere end folk, der er overbevist­e om, at ”de alene vide”. Den slags har vi set alt for tit i historien. Så kaere statsminis­ter, kravl ned fra din piedestal. Tal til os som voksne mennesker, og spar på al krudtet med at få dig selv sat i scene. Gør dig til alles statsminis­ter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark