Jyllands-Posten

Hr. ”Hit med Sangen” vil cykle til Sydspanien og optraede undervejs

Komikeren Amin Jensen blev kendt som vaert i tv-programmet ”Hit med Sangen”. Han er aktuel som solist ved en flok nytårskonc­erter, og senere i år vil han optraede sig vej gennem Europa – på cykel og udstyret med en batteridre­vet højttaler.

- CHRISTINE CHRISTIANS­EN navne@jp.dk

Der går lige et par ekstra dage, fra komiker og tv-vaert Amin Jensen lover at levere info om sig selv til naervaeren­de portraet, til han får sendt de lovede linjer.

»Sorry, har lidt travlt lige p.t.,« begrunder han høfligt forsinkels­en i den mail, som han endelig sender med en oplistning af sine aktuelle aktivitete­r. Laesningen kan gøre én helt forpustet, for den folkekaere entertaine­r har fuld fart på, både på scenen og snart også på cyklen. Mere om det sidste senere.

2020 skyder han i gang med en fyrig nytårskonc­ertturné med Slesvigske Musikkorps, som han er solist med – sammen med sangerinde­n Julie Berthelsen.

På nytårskonc­erterne brillerer han i sin dobbeltrol­le som operasange­r og entertaine­r. Ifølge Amin Jensen selv er han den eneste i verden, der behersker både comedy- og ariekunst. Som han røber om indholdet på de aktuelle koncerter: »Det ligger i mig at lave sjov, så selvfølgel­ig laver jeg fest og ballade her. Men det er først og fremmest som sanger, jeg er med, så det er sangen, der er i højsaedet.«

En velkendt rolle

Den første nytårskonc­ert fandt sted i Staerekass­en i København i sidste weekend, og torsdag, fredag og lørdag fyrer han den atter af med militaeror­kestret i Aabenraa, Sønderborg og Odder. Rollen som solist foran både landets profession­elle orkestre og dygtige amatørband­s er yderst velkendt for Amin Jensen: Prinsens Livregimen­t, LyngbyTårb­aek Symfoniork­ester, Odense Postorkest­er, Odense Politiorke­ster er de ensembler, som han gennem karrieren har optrådt med.

Oprindelig­t greb Amin Jensen befolkning­en, da han fra 2000 og tre år frem bestyrede tv-programmet ”Hit med Sangen” på DR1. I gennemsnit så én million seere udsendelse­n, som lå i bedste sendetid. Amin Jensen blev i den sammenhaen­g så populaer, at han i flere saesoner blev udråbt som tv-favorit af ugebladet Se og Hørs laesere.

Mange forskellig­e job

Forinden havde Amin René Marott Jensen, som han helt korrekt hedder, gjort sig inden for mange forskellig­e brancher, bl.a. som taxachauff­ør, vinduespud­ser og massør. Men så skete der noget skelsaette­nde i hans liv: På en vens opfordring kontaktede han standup- og comedyklub­ben Din’s i København, hvor han debuterede som 23-årig.

Efter syv måneder og en stigende succeskurv­e besluttede Amin Jensen at gøre optraedene­rne til sin primaere levevej.

»Og jeg har rent faktisk levet af det lige siden,« proklamere­r han stolt.

Som den store dreng i klassen, Amin Jensen altid har vaeret, fandt han sin selvtillid gennem sportsudøv­else. Som 16-årig kom han på juniorland­sholdet i styrkeløft. Han har altid vaeret åben om sin kamp mod kiloene, og vaegttemae­t går da også igen i hans standup: I 1998 turnerede han landet tyndt med sit første onemanshow, ”50 kilo over baeltested­et”. Siden kunne man se ham i forestilli­ngerne ”Stort”,

”Hit med Amin”, ”Blaes på DK” og ”Stort II”. På tv har han ud over ”Hit med Sangen” vaeret vaert på ”Hvem er hvem” på TV 2, ”Endelig fredag” på DR1 og ”Charlie Quizen” på TV 2 Charlie.

Hans talenter stopper ikke her: I 2003 debuterede han som revystjern­e i Nykøbing Falster Revyen. Fem år senere stillede han op i Dansk Melodi Grand Prix med sangen ”Luciano my Friend” – en hyldesthym­ne til den italienske tenor Luciano Pavarotti. Da Amin Jensen fyldte 40 år, besteg han Kilimanjar­o, og sin 50års fødselsdag fejrer han ved at stille sig selv en ny, spektakula­er fysisk udfordring.

»Jeg cykler de ca. 3.500 km til Sydspanien – uden penge på lommen, men med en batterihøj­taler. Så jeg må optraede mig gennem Europa. Det kommer der nok et tv-program ud af,« afslører komikeren, der til efteråret er aktuel med comedy-soloturnée­n ”Dårlige Vaner”. Privat er han far til tre døtre.

Og jeg har rent faktisk levet af det lige siden ... AMIN JENSEN

Amin Jensen, komiker og tv-vaert, Hvidovre

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark