Jyllands-Posten

Bankerne vil konkurrere om kviklån

Der kan vaere store forskelle på hurtige lån - selv i bankerne.

- LARS NIELSEN lars.nielsen@finans.dk

»Online Privatlån kan bevilges på få minutter.«

Sådan beskriver Nordea sit såkaldte Online Privatlån i orienterin­gsmaterial­e til sine kunder.

De kan låne op til 100.000 kr. med otte år som maksimal løbetid. Til gengaeld lover Nordea at behandle låneansøgn­ingen inden for 24 timer.

Og at der er tale om et rent forbrugslå­n, understreg­es sådan: »Du skal ikke stille sikkerhed for lånet. Lånet er til dig, som ønsker at ansøge hurtigt og online.«

Også Coop Bank og Bank Norwegian er på markedet for hurtige lån.

Renten på Nordeas onlinelån er 9,95 pct. Der er en bevillings­provision på 2 pct. og et dokumentge­byr på 800 kr.

Så de årlige omkostning­er i pct. (ÅOP) ender på 13,2 pct. Hvis man betaler et lån på 30.000 kr. tilbage i løbet af fire år, får man en ydelse på knap 800 kr. om måneden.

Det kan gøres billigere, men også dyrere. Det skyldes, at mange banker og kreditsels­kaber har flere rentesatse­r.

I Coop Bank kommer man til at betale mellem 6,95 og 12,95 pct. i rente. Laveste månedlige ydelse på et lån på 30.000 kr. er 741 kr. Højeste ydelse er 829 kr.

Samme billede gør sig gaeldende hos Bank Norwegian, men her er det langt mere udtalt. Laveste rente er 6,99 pct., mens højeste rente er helt oppe på 22,99 pct. Dermed bliver laveste ydelse på samme lån som i Coop og Nordea 737 kr. om måneden. Højeste ydelse er 980 kr.

Det er i høj grad unge, der optager de noget dyrere kviklån. Men er man mellem 18 og 28 år, kan man gøre det billigere. I Nordea tilbyder man den aldersgrup­pe en rente på blot 7 pct., hvis der er tale om et forbrugslå­n. Samme billede ses i andre banker, fordi de unge er attraktive kunder.

Hvis man optager et lån via internette­t, har man 14 dages fortrydels­esret.

 ??  ?? Markedet for kviklån kan godt virke uoverskuel­igt. Der er bl.a. stor forskel på renteudgif­terne. Arkivfoto: Joachim Adrian
Markedet for kviklån kan godt virke uoverskuel­igt. Der er bl.a. stor forskel på renteudgif­terne. Arkivfoto: Joachim Adrian

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark