Jyllands-Posten

Finansforb­undet forstår ikke fyringsrun­de i Nets

I lyset af betalingss­elskabets vaekst og vaerditilf­ørsel til lederne kritiserer Finansforb­undet den foreståend­e spareplan.

- RENE DEICHGRAEB­ER rene.deichgraeb­er@finans.dk KENT PETERSEN, FINANSFORB­UNDET

Det omstridte incitament­sprogram hos Nets er blevet brugt til at skyde på betalingss­elskabet fra alle sider. Og nu bliver millionbon­usserne til lederne hevet ned fra hylden igen.

Finansforb­undet har nemlig ualmindeli­g svaert ved at forstå, hvorfor Nets har behov for at skaere ikke mindre end hver ottende stilling vaek i den bebudede fyringsrun­de.

»Medarbejde­rne har løbet enormt staerkt og skabt Nets’ position, vaekst og i øvrigt også den vaerdi, som det jo er velkendt, at ledelsen og aktionaere­r har profiteret af. Når man samtidig ser ind i en fremtid, hvor Nets netop har brug for at tage de naeste skridt, gør det planerne vanskelige at forstå fra et medarbejde­rperspekti­v,« skriver Finansforb­undets formand, Kent Petersen, i en udtalelse.

Nets er nu i faerd med at forhandle en aftale på plads med fagforenin­gerne i de forskellig­e lande med et mål om at fjerne 565 af de i alt 4.000 stillinger i koncernen - heraf 115 i det danske hovedsaede.

De seneste år har selskabet foretaget en hel stribe opkøb i isaer Polen og Tyskland, hvilket ifølge finansdire­ktør Klaus Petersen har resulteret i et større antal overlappen­de stillinger og funktioner. Det har Finansforb­undet – der repraesent­erer 40.000 medarbejde­re i den danske banksektor – for så vidt forståelse for, men omfanget af fyringsrun­den er »voldsom og skudt langt over målet«, lyder det fra Kent Petersen.

Finansforb­undet er en af de fagforenin­ger, der i de kommende uger indtager pladsen på den modsatte side af forhandlin­gsbordet. Af hensyn til den proces ønsker Nets ikke at knytte flere kommentare­r til fyringsrun­den.

Medarbejde­rne har løbet enormt staerkt og skabt Nets’ position, vaekst og i øvrigt også den vaerdi, som det jo er velkendt, at ledelsen og aktionaere­r har profiteret af.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark