Jyllands-Posten

Lego lukker gourmetres­taurant

Det har vaeret »en svaer beslutning, da vi grundlaegg­ende holder af restaurant­en og idéen om at have en gedigen gourmetres­taurant i Billund«, lyder det fra Lego House.

- MICK KRISTENSEN mick.kristensen@jp.dk

Oplevelses­huset Lego House i Billund har valgt at lukke sin gourmetres­taurant, Le Gourmet.

»At lukke Le Gourmet har vaeret en svaer beslutning, da vi grundlaegg­ende holder af restaurant­en og idéen om at have en gedigen gourmetres­taurant i Billund. Omvendt er det ikke nogen hemmelighe­d, at det har vaeret svaert at tiltraekke et kontinuerl­igt flow af gaester til restaurant­en,« siger Jesper Vilstrup, adm. direktør i Lego House.

Målet med Le Gourmet var at vende op og ned på, hvad »gaesten ved om gourmet«, som det på et tidspunkt stod beskrevet på Lego Houses hjemmeside.

Lego havde da også hyret konsulentb­istand fra Michelin-kokken Nicolai Nørregaard, en af hovedkraef­terne bag stjerneres­tauranten Kadeau.

Da Jyllands-Posten i 2017 anmeldte Le Gourmet, var besøget da også taet på at kaste fem stjerner af sig.

Men det blev til fire stjerner med »klart potentiale til mere«.

Nyt madkoncept

Det bliver dog ikke til flere stjerner for Le Gourmet, som ikke er åbnet sammen med resten af Lego House efter vinterlukn­ingen.

I stedet vil Lego House teste et nyt madkoncept, hvor gaesterne ikke får individuel­le serveringe­r, men deler måltidet med deres venner og familie ved bordet.

I 2019 havde Lego House 281.786 betalende gaester. Det var en vaekst på 15 pct. i forhold til 2018, der var oplevelses­husets første hele år efter åbningen i 2017.

For nylig kom Lego House med på listen over verdens 50 bedste steder at besøge for børn, udpeget af det anerkendte medie Time Magazine.

Det 12.000 kvm store hus, der er tegnet af Bjarne Ingels’ arkitektfi­rma BIG og udformet som 21 forskudte Legoklodse­r, stod faerdigt i 2017. Huset er fyldt med 25 mio.

Lego-klodser, og de besøgende kan både betragte de udstillede Lego-figurer og selv bygge med.

Lego House er ejet af Lego Fonden, der har Thomas Kirk

Kristianse­n og Kjeld Kirk Kristianse­n i front som henholdsvi­s formand og naestforma­nd.

 ??  ?? Le Gourmet i Lego House i Billund lukker i sin nuvaerende form, men vil genopstå med et nyt madkoncept. Her er kok Rasmus Hansen i aktion, mens restaurant­en stadig var i drift. Arkivfoto: Benjamin Nørskov
Le Gourmet i Lego House i Billund lukker i sin nuvaerende form, men vil genopstå med et nyt madkoncept. Her er kok Rasmus Hansen i aktion, mens restaurant­en stadig var i drift. Arkivfoto: Benjamin Nørskov

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark