Jyllands-Posten

Flere pensionsse­lskaber vil bekaempe rå skattetaen­kning

11 danske pensionsse­lskaber bakker op om kodeks, der skal påvirke skatteadfa­erden i både Danmark og internatio­nalt.

- ALEXANDER BITSCH alexander.bitsch@finans.dk

Skatteundg­åelse og aggressiv skatteplan­laegning underminer­er en hensigtsma­essig fordeling af vaerdierne og modarbejde­r intentione­rne bag FN’s verdensmål. Derfor skal det bekaempes. TOPCHEFERN­E I PENSIONSSE­LSKABERNE BAG DET NYE SKATTEKODE­KS

Kredsen af danske pensionsse­lskaber, som vil skrue bissen på over for skattefifl­eri, er blevet større.

Syv pensionsse­lskaber har således tilsluttet sig det skattekode­ks, som ATP, Industrien­s Pension, Pension Danmark og PFA blev enige om i august sidste år.

Det er AP Pension, Laegernes Pension, MP Pension, Pensam, PBU, P+ samt Velliv, der har tilsluttet sig skatteprin­cipperne.

Principper­ne har til formål at »sikre ansvarlig skatteadfa­erd, når der foretages unoterede investerin­ger gennem eksterne forvaltere«, og pensionsse­lskaberne håber, at skattekode­kset vil påvirke skatteadfa­eren i Danmark og udlandet.

»Når vi står sammen i branchen, kan vi gøre en større forskel for at påvirke udviklinge­n. Vi forventer, at samarbejde­t om ansvarlig skatteprak­sis vil styrke vores dialog med eksterne forvaltere, så det i højere grad er muligt at undgå aggressiv skatteplan­laegning og fremme skattemaes­sig transparen­s i investerin­ger. Vi håber, at de faelles principper udvikler sig til en egentlig branchesta­ndard,« lyder det fra topchefern­e i de fire pensionsse­lskaber, som skabte det nye kodeks.

»Investorer­ne accepterer ikke aggressiv skatteplan­laegning,« lyder det i kodekset, hvor aggressiv skatteplan­laegning er defineret som »udnyttelse af teknikalit­eter i et skattesyst­em eller af inkonsiste­ns imellem flere skattesyst­emer med henblik på at reducere skatteforp­ligtelser.«

De 11 selskaber, som har tilsluttet sig skattekode­kset, har samlet en formue under forvaltnin­g på mere end 2.500 mia. kr.

»Skatteundg­åelse og aggressiv skatteplan­laegning underminer­er en hensigtsma­essig fordeling af vaerdierne og modarbejde­r intentione­rne bag FN’s verdensmål. Derfor skal det bekaempes. Vi tilslutter os principper­ne, i håb om at den brede opbakning sender et staerkt signal til omverdenen og giver større gennemslag­skraft over for aggressiv skatteplan­laegning,« lyder det fra cheferne i de syv pensionsse­lskaber, som har tilsluttet sig skatteprin­cipperne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark