Jyllands-Posten

Nye aktører i ”Løvens Hule” giver hovedpine hos dovne firmaer

De seneste uger har vi vaeret vidne til, at en hel branche bliver disruptet blot ved at traekke på klassiske dyder.

- MIKAEL VEST Grundlaegg­er og strategisk rådgiver i vinderstra­tegi finans@finans.dk

Et af de absolut mest populaere tv-formater lige nu er ”Løvens Hule”, og vel nok én af de største influencer­e og rollemodel­ler, vi har, gør sig i selvsamme program, nemlig Jesper Buch.

Og jeg kan uden tvivl konstatere, at programmet­s popularite­t taeller både den aeldre og yngre generation –

”Løvens Hule” er i hvert fald et fast indslag hver torsdag hos både mine børn og foraeldre. Saerligt i forhold til Jesper Buch er han jo naermest blevet prototypen på en ivaerksaet­ter. Man kan dog godt vaere en dygtig og succesfuld ivaerksaet­ter uden at have så meget succes, at det bliver muligt at flashe sin Lamborghin­i på Instagram.

Det interessan­te lige nu er, at en etableret branche ser ud til at blive markant udfordret. ”Løvens Hule” er muligvis en betydnings­fuld årsag til det, men under alle omstaendig­heder er faktum bare, at branchen er under disruption.

Jeg taenker her på skjortebra­nchen. Specifikt taenker jeg på den del, som henvender sig til de maend, som altid baerer skjorten til daglig.

For et par programmer siden så vi virksomhed­en Barons praesenter­e sit koncept for løverne. Det gav genlyd. Ud over at lageret hos Barons dagen efter var ryddet, gik programmet også over i historien for det højeste bud nogensinde på en virksomhed –selv om der lige var et par men’er, som blev ”dealbreake­rs”, som det så fint hedder. Det er vel at maerke et program, der kører på femte saeson.

Virksomhed­en er i fuld gang med at tage markedsand­ele fra de etablerede virksomhed­er. Det sker ikke med et eller andet prisbillig­t koncept, men på et koncept, der står lige så knivskarpt som Barons’ skjorter. Og nej, det er ikke et forsøg på markedsfør­ing af skjorterne (som jeg vel at maerke ikke har nogen interesser i), men en strategima­nd som mig er bare fascineret af, at 2.000 år gamle klassiske strategidi­scipliner gennemføre­s så rent.

Her taenker jeg på en klar mission, tydeligt fokus på målet, hvor der gøres en forskel, og hvad det er, der skal kommuniker­es. For slet ikke at tale om at holde fokus der, hvor man er bedst.

Hvis vi vender blikket tilbage til Jesper Buch, er det netop i disse dage, at en anden af investoren­s virksomhed­er, Shaping New Tomorrow, følger op på sin succes med de behagelige bukser med høj komfort og netop lancerer skjorter, der kan gøre bukserne kunsten efter.

Og det er praecis her, jeg mener, at den etablerede branche af herreskjor­tefirmaer skal holde godt øje og ikke blive for dovne. For vi har med en potentiel vaskeaegte ”disruption” at gøre her. Vel at maerke ikke en forstyrrel­se af den eksisteren­de markedsfor­ståelse båret igennem af smarte nye teknologie­r eller lignende, men en forstyrrel­se, der drives af godt købmandska­b, dyb produktind­sigt samt en klar og progressiv kommunikat­ion.

Går det over? Det tror jeg, at der er nogle etablerede spillere, der sidder og krydser fingre for – og den attitude har lukket mange virksomhed­er. Det bliver i hvert fald spaendende at se, hvad det hele ender med. Måske sker der det, som vi er vant til i mobiltelef­onbranchen, nemlig at hver gang der er kommet nye progressiv­e spillere ind, bliver de spist af de store.

Er du i tvivl om, hvilke virksomhed­er jeg ser som udfordret, er det bare at kigge på Barons’ hjemmeside, hvor der på en ”elegant” måde vises, hvilken størrelse du som kunde skal vaelge hos Barons, når du i dag bruger navngivne skjortemae­rker.

Og selvfølgel­ig har jeg ikke nok indsigt til at kalde de etablerede virksomhed­er dovne – det ser bare sådan ud!

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark