Jyllands-Posten

DSV Panalpina og FLSmidth trak C25 i rødt

-

FLSmidth og DSV Panalpina trak tirsdag godt ned i det danske C25indeks, der efter en god slutspurt dog var lige ved at nå positivt terraen, men endte 0,1 pct. lavere i indeks 1.286,31.

Tidligere på dagen havde indekset vaeret nede at runde 1.276,44 som følge af negativ indflydels­e fra de asiatiske børser.

»Det hele startede jo med, at man så dødsfald i Asien som følge af coronaviru­ssen, der muligvis ser ud til at sprede sig. Det har trukket et taeppe ned over markedet i dag,« forklarer Nikolaj Holmsgaard, der er ansvarlig for aktiehande­l ved ABG Sundal Collier.

Han forudser dog ikke samme takter, når investorer­ne kommer tilbage til handlen onsdag.

Allerede fra morgenstun­den blev FLSmidth fordømt til dybet i C25, da selskabet kort tid inden markedets start meddelte, at selskabet skal sige farvel til 500 ansatte.

80 af medarbejde­rne er tilknyttet hovedkonto­ret i Valby, mens de resterende er fordelt på regionale kontorer verden rundt. FLSmidth har omkring 11.400 ansatte.

FLSmidth-aktien endte 2 pct. lavere i 253,80 kr., men kunne stadig se ned til DSV Panalpina, der indtog bunden af C25 med et fald på 2,1 pct. til 747,80 kr.

Bioteksels­kabet Genmab annoncered­e mandag efter børslukket­id, at det af European Marketing Authorizat­ion, EMA, har fået godkendt Darzalex i kombinatio­n med Velcade, Thalidomid­e og Dexamethas­one som førstelinj­ebehandlin­g af knoglemarv­skraeft.

Aktien steg med 0,1 pct. til 1520 kr.

Tirsdag bød også på ølnyt, da Bloomberg News kunne berette, at salget af øl i Vietnam, der er et stort marked for Carlsberg, siden starten af i år er faldet med 25 pct., efter at strammere regler mod spirituskø­rsel trådte i kraft.

Carlsberg er repraesent­eret i Vietnam med en ejerandel på 17,3 pct. af Habeco, som den danske brygger gennem laengere tid har forsøgt at øge ejerandele­n i.

Carlsberg endte dagen med en stigning på 0,6 pct. til 1.057 kr.

Uden for C25-indekset var der fokus på NNIT, som havde fremrykket offentligg­ørelsen af foreløbige regnskabst­al for 2019 til efter børslukket­id mandag, efter at selskabet ved en fejl var kommet til at sende foreløbige regnskabst­al for fjerde kvartal 2019 til analytiker­korpset.

Omsaetning­en faldt med 2,7 pct. i de sidste tre måneder af 2019 i forhold til perioden året før, mens overskudde­t for fjerde kvartal 2019 lyder på 58 mio. kr. mod 85 mio. kr. i det sammenlign­elige kvartal året inden. Det ringere resultat skal ses i lyset af, at ordrebogen vedrørende Novo Nordisk er skrumpet med 27 pct. i kvartalet, oplyste NNIT, imens udviklinge­n ses fortsaette ind i 2020.

»Aktien har vaeret meget staerk, så det er klart, at når de kommer med en lidt kedelig guidance for 2020, så skal den ned. Det kan man ikke undgå,« siger Nikolaj Holmsgaard.

Aktien, der ellers havde en positiv mandag, blev sablet ned med hele 14 pct. til 112,20 kr ved lukketid tirsdag - en udvikling, der ikke nødvendigv­is fortsaette­r.

»Når man kigger på konsensus, så hedder det 15 pct. ned på estimater rundt omkring. Det er jo cirka der, hvor vi ligger nu. Så det, aktien har taget i dag, svarer til det, der skal ud af estimatern­e,« vurderer Nikolaj Holmsgaard.

Tirsdagen bød på en stormflod af kursmålsae­ndringer, hvor blandt andet Novozymes fik lagt 7 pct. på sit langsigted­e kursmål af Credit Suisse.

Det lyder nu på 340 kr. mod 318 kr. "Outperform"-anbefaling­en gentages, og aktien så en stigning på 1,8 pct. til 331,30 kr. ved lukketid tirsdag.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark