Jyllands-Posten

Indbrudsta­llene rasler ned i Østjylland

Fjerde kvartal i 2019 bød på rekordfå anmeldte indbrud i private boliger. Samlet set bunder 2019 også opgørelsen. Bo Trygt, der arbejder for at reducere indbrud, giver aeren til, at vi for alvor er gået sammen om at holde tyvene ude.

-

Østjyderne er for alvor gået til kamp mod indbrudsty­vene, og det viser sig nu i indbrudsta­llene for 2019, som er de laveste, siden Bo Trygt i 2007 begyndt at samle tallene for Østjylland.

»Det er en rigtig god nyhed, at vi har haft så relativt få indbrud i Østjylland, når vi sammenlign­er med tidligere år. Det er resultatet af mange menneskers, nabolags og organisati­oners indsats for at gøre livet surt for indbrudsty­vene, og det er noget, vi alle bør glaede os over,« siger Britt Wendelboe, programled­er i Bo Trygtsamar­bejdet, i en pressemedd­elelse og fortsaette­r:

»Frygten for indbrud er noget af det, der påvirker danskernes tryghed allermest i en negativ retning, og derfor er der fortsat brug for, at vi alle sammen gør en målrettet indsats for at holde tyvene ude. Ikke bare af vores eget hjem, men af hele nabolaget.«

Bo Trygt arbejder for at saenke antallet af indbrud og øge trygheden i danske hjem. Bag indsatsen står Trygfonden og Foreningen Realdania sammen med Videncentr­et Bolius og Det Kriminalpr­aeventive Råd.

1 Ferietid er indbrudsti­d

Også tallene for Danmark er gode – de laveste i mere end 35 år. Hos Bo Trygt oplever man en stor interesse for, hvordan man mest effektivt forebygger indbrud – både ved at gøre det svaerere at bryde ind ad vinduer og døre og ved at organisere sig med nabohjaelp.

»Det bedste, man kan gøre, for at forhindre indbrud er at gøre det vanskeligt for indbrudsty­vene at komme ind. Jo laengere tid det tager at bryde ind, jo større er chancen for, at tyvene opgiver. Det er både sund logik og det, videnskabe­n siger om indbrudsfo­rebyggelse. Nabohjaelp er også et effektivt middel til at forhindre indbrud, så jeg kan kun opfordre til, at man organisere­r sig med sine naboer. Hvis tyvene fornemmer, at der bliver holdt øje ind over haekken, og at alle hilser på fremmede personer i kvarteret, så øges chancerne for, at de lister af igen, fordi de ikke vil genkendes,« siger Britt Wendelboe. Hun gør også opmaerksom på, at vinterferi­en naermer sig, og at indbrudsta­llet normalt stiger i ferieperio­derne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark