Jyllands-Posten

Modvind, tunge ben og AaB kom i vejen for AGF

Nordjydern­e var friskere end AGF i testkamp, som AaB vandt 2-0, begge mål scoret mod det mest erfarne AGF-hold i første halvleg.

- JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk

»William, er du seriøs,« brølede David Nielsen, AGF-traener, pludseligt efter 20 minutters spil af tirsdagens testkamp mod AaB, saetningen blev spyet ud på engelsk tilsat et enkelt fyndord.

I fire tilfaelde havde AGF’s svenske målmand, William Eskelinen, sparket bolden forfaerdel­igt skaevt afsted i den vind, som AGF havde imod sig i første halvleg. Først ud over den ene sidelinje, så den naeste.

»Vinden spiller ind i sådan en kamp. Sådan er det også i Superligae­n. Der var nogen, der trak nitten og skulle spille i modvind, sådan er det,«, sagde AGF-traener David Nielsen efter kampen.

Mange stod over igen

AaB vandt med 2-0, begge mål sat ind mod A-kaeden, der spillede de første 45 minutter.

Som mod Viborg i fredags stillede AGF op uden en stribe normalt faste folk som Mustafa Amini, Jón Thorsteins­son, Mustapha Bundu, Jesper Juelsgård samt de to australier­e Zach Duncan og Alex Gersbach, der spiller kvalifikat­ionskamp til OL. Desuden stod Sebastian Hausner over, da han endnu ikke er helt klar efter en skade, han pådrog sig i efteråret.

AaB virkede skarpest i de fleste aktioner på banen, og efter 20 minutter begik Kasper Lunding straffespa­rk på Oliver Klitten. Tom van Weert bragte nordjydern­e foran, og kort efter øgede AaB til 2-0.

Kasper Kusk gled forbi AGF-anfører Niklas Backman, som var trukket ud i venstre side for at blokere for en omstilling, og inde foran mål fik Oliver Klitten raget kuglen ind.

»Man godt kan se, at vi traener igennem i denne tid. Vi manglede det sidste krudt, og det blev ikke hjulpet på vej af modvinden. Men AaB var lidt kvikkere end os. Vi havde et par gode muligheder, men vi var ikke skarpe nok til at score og lavede et dumt straffespa­rk,« konstatere­de David Nielsen. Udbyttet af testkampen skulle ses i det lys, at AGF’erne efter tung traening nu skal til at øge tempoet.

»Vi fik meter i benene, og vi er i en fase, da vi skal have mere tempo på. Vi mødte et fint og dygtigt hold. AaB spillede hurtigt, de er gode på kunstgraes. Vi møder to gode hold nu (FC Nordsjaell­and på fredag, red.), og det er, fordi vi skal op i tempo. Vi skal også kunne gøre det bedre, end vi gjorde det i første halvleg. Det er fint at få noget nyt at arbejde med,« kom det fra David Nielsen.

I forhold til fredagens kamp mod Viborg var Patrick Mortensen byttet ud med Nicklas Helenius, mens unge

Albert Grønbaek Erlykke fik chancen på midtbanen i stedet for Benjamin Hvidt.

»Albert er en kvik spiller, han kommer godt rundt på banen og vinder nogle bolde. Det var fint at se ham i kamp,« sagde David Nielsen om U19-spilleren, der bestemt ikke faldt igennem i sine første minutter med de mere voksne typer.

Han bider hårdt

På den centrale midtbane råder AGF over en del kapable spillere, som Albert Grønbaek Erlykke skal prøve at vriste spilletid fra; primaert Mustafa Amini, Bror Blume, Zach Duncan, Benjamin Hvidt.

Men AGF-traener David Nielsen vil ikke afvise, at den unge midtbanesp­iller får spilletid i forårets kampe i Superligae­n.

»Hans praestatio­ner afgør, om han får minutter i Superligae­n i foråret. Der er ikke noget, der tilsiger, at jeg ikke skulle kunne vaelge ham. Han kommer virkelig flot rundt på hele banen, han er hurtig til at presse, han bider hårdt i duellerne, og han har et godt spark. Hans forståelse for spillet er god. Han er en dygtig spiller, som vi selvfølgel­ig satser på,« sagde David Nielsen.

AGF indleder Superligae­n midt i februar med en hjemmekamp mod Randers FC.

»Albert Grønbaek og de andre spillere vurderer vi fra traening til traening og fra kamp til kamp. Det handler om, hvem der kommer frem til Randers-kampen i bedst form. Så simpelt er det,« bemaerkede traeneren, som fredag tager truppen med til Farum til den sidste kamp på kunstgraes i denne omgang. AGF møder FC Nordsjaell­and i Farum kl. 13.30. I de to første kampe har spillerne maksimalt fået en halvleg i kamp.

»Måske er der enkelte spillere, som får lidt laengere spilletid end 45 minutter på fredag. Det kommer an på, hvordan den enkelte har det fysisk. Vi havde en del spillere, som efter kampen mod AaB skulle ned for at løbe igennem. Vi er inde i en fase, hvor maengden af traening er stor. Og meget hård,« sagde David Nielsen.

 ??  ?? AGF-angriber Patrick Mortensen forsøger sig med et saksespark mod AaB, men forgaeves.
Foto: Joachim Ladefoged
AGF-angriber Patrick Mortensen forsøger sig med et saksespark mod AaB, men forgaeves. Foto: Joachim Ladefoged

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark