Jyllands-Posten

Bandemedle­m anholdt i Spanien efter vild flugt

- BERIT ERTMANN berit.ertmann@jp.dk

i Spanien anholdt onsdag et 24-årigt dansk bandemedle­m, der har vaeret efterlyst siden november sidste år. Det oplyser Københavns Politi.

»Vi har haft et taet og intensivt samarbejde med vores kolleger i det nationale politi i Barcelona, og anholdelse­n af den 24-årige skal gerne sende et tydeligt signal om, at man ikke skal føle sig sikker, blot fordi man er flygtet til lunere himmelstrø­g,« siger lederen af afdelingen for organisere­t kriminalit­et ved Københavns Politi, Knud Hvass.

Den anholdte 24-årige mand er en ledende skikkelse i bandegrupp­eringen NNV, som var en del af bandekonfl­ikten i København. Han undslap i november sidste år fra en psykiatris­k afdeling i Slagelse, hvor han var indlagt under en varetaegts­faengsling for et ifølge politiet »saerdeles groft og koldblodig­t« voldeligt overfald i en frisørsalo­n på Nørrebro i 2018.

På psykiatris­k afdeling

Han sad varetaegts­faengslet i surrogat på den psykiatris­ke afdeling i Slagelse – en afdeling for de sygeste behandling­sog plejekraev­ende psykisk syge i Danmark, herunder også personer, som er dømt til behandling i forbindels­e med straffesag­er. Herfra blev han den 19. novemPolit­iet ber 2019 befriet af flere personer, der smuglede to skydevåben ind på afdelingen under et besøg og derpå truede personalet på den sikrede afdeling til at lade den 24-årige gå.

Manden samt de øvrige mistaenkte, som var med under befrielses­aktionen, har siden vaeret efterlyst internatio­nalt. I december blev to maend, som politiet formoder var med til befrielses­aktionen, anholdt i Barcelona. Også i Danmark har politiet foretaget anholdelse­r i sagen.

Den 24-årige har vaeret efterlyst tidligere, hvor politiet havde en formodning om, at han opholdt sig i Spanien. Han vil nu blive begaeret udleveret til Danmark.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark