Jyllands-Posten

Kommune tilbyder beboere i ghetto penge for at fraflytte

- SIGNE FROM JENSEN Signe.F.Jensen@jp.dk

Egentlig ville Helsingør Kommune tvangsflyt­te 96 familier fra boligområd­et Nøjsomhed i Helsingør for at få området af ghettolist­en.

Men det må kommunen opgive på grund af indsigelse­r, og nu forsøger den i stedet med en økonomisk gulerod at lokke familier i området til at fraflytte.

Det skriver Sjaellands­ke Nyheder.

Kommunen har afsat 1,9 mio. kr. for at få 96 familier til at flytte. Det betyder, at husstanden­e i gennemsnit vil modtage 25.000 kr., hvis de flytter.

Det fremgår af dagsordene­n til et ekstraordi­naert møde i social- og beskaeftig­elsesudval­get torsdag.

I Nøjsomhed bor 1.084 personer. Der skal minimum bo 1.000 personer i et almennytti­gt boligområd­e, for at det kan betragtes som ghetto og komme på ghettolist­en.

Ghetto og ”hård ghetto”

Den liste vil Helsingør Kommune gerne have området fjernet fra, fordi området ellers risikerer at få status af ”hård ghetto”, hvilket medfører nogle skaerpede krav til området.

Bl.a. må en ”hård ghetto” højst bestå af 40 pct. familiebol­iger i 2030. Det kan i yderste konsekvens betyde, at områder i kategorien skal rives ned, frasaelges eller laves om til ungdoms- og aeldreboli­ger.

Indsigelse­r fra beboere

I Helsingør Kommune forsøgte man med tvang og opsagde 96 familier. Men de opsagte beboere har bebudet indsigelse­r, og det vil traekke sagen for meget i langdrag, mener kommunen.

»Fordi beboerne tager sagen i retten, betyder det ikke, at staten saetter det hele på standby. Uret tikker,« sagde Helsingørs borgmester, Benedikte Kiaer (K), til Frederiksb­org Amtsavis i september.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark